Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Tarihimizin en köklü yönetim reformunda "gerçekten iyi bir iş yaptık" diyebiliyoruz. Eksikler, aksaklıklar elbette vardır. Hepsinin de farkındayız

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle uyumu en üst noktaya çıkardık. Bu meclis ilk sivil anayasayı da yapacaktır.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile elde ettiği avantajların ne kadar kritik öneme sahip olduğunu salgın döneminde yaşadık ve gördük.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yasama, yürütme ve yargı arasındaki uyumu en üst seviyeye çıkardık. Bu Meclis milli mücadeleyi başarıya taşımış, cumhuriyetimizi kurmuştur. Bu meclis ilk sivil anayasayı da yapacaktır.

Türkiye’nin en devrimci, en yenilikçi, en reformcu, en vizyoner partisi olarak, Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle, işte bu yol haritası istikametinde ülkemizi önce 2023’e, sonra da 2053’e taşıyacağız.

Diğer partilerin Anayasa teklifleriyle kendi hazırlıklarımızı uzlaştırabilirsek, yasama yılı bitmeden Meclis bünyesinde bu işi neticeye ulaştırabiliriz.

Tarihimizin en köklü yönetim reformunda 'gerçekten iyi bir iş yaptık' diyebiliyoruz. Eksikler, aksaklıklar elbette vardır. Hepsinin de farkındayız.

Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor 'Gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz' diyerek hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor.

Sırf konuşmuş olmak için, sırf birilerine hoş gözükmek için, sırf günü kurtarmak için aklına geleni söyleyenden siyaset adamı olmaz, devlet adamı hiç olmaz.

Tarih CHP gibi Cumhuriyet'in en eski partisini, HDP gibi terörün kuklasına hesap vermesini de yazacak.

Mücadeleyi milletin önünde, er meydanında yapmak yerine, kapalı kapılar ardında yapanların akıbeti ortadadır.

Lafa gelince vatan millet edebiyatıyla mangalda kül bırakmayanların, terör örgütünün güdümünde siyaset yapar duruma düşmesi büyük bir acizliktir. Allah kimseyi böyle bir duruma düşürmesin.

HHDP, Millet İttifakı'ndaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir. Hayali bir makama talip olmasının gerisinde bu vetonun sineye çekilmesi vardır

Bay Kemal, uyuşturucu arıyorsan aynaya bak. AK Parti çatısı altında uyuşturucuyla iştigal eden insan bulamazsın, böyle bir iftirayı AK Parti'ye atamazsın.

Gavurun kılıcını çalan bir anlayışla yapılan işin adı muhalefet değil, taammüden bu ülkeye ve bu millete düşmanlıktır.

Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerini kazandınız, asfaltlarını yenileyemiyorsunuz, çukurlardan geçiyoruz. Siz dertli değilsiniz. Bu ülkede bizim eserlerimizin ve hizmetlerimizin olmadığı tek bir karış toprak yoktur.

2023, sadece Cumhur İttifakı eliyle büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasının değil, aynı zamanda muhalefetin bu prangadan kurtuluşunun müjdesini alacağımız yıl olacaktır.

Türkiye'de bir iktidar sorunu yoktur ama ciddi bir muhalefet problemiyle karşı karşıya olduğumuz gerçektir.

Dünyanın başka hiçbir yerinde böyle bir muhalefet anlayışı yoktur. Kafalarında gezdirdikleri kırk tilkinin kuyruğunu birbirine dolayanların yarın hangi çukura girecekleri bilinmez.

Hani bir söz vardır, 'Allah'tan korkmaz kuldan utanmaz', tam da böyle bir profil ile karşı karşıyayız, Kılıçdaroğlu her ikisini de sürekli yapıyor.

(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na) Sen fabrika görsen başka bir şey zannedersin.

İstanbul'da Merkez Bankası binası yapıldı. Çıkmış 'Geldiğimde öğrenci yurduna dönüştüreceğim' diyor. Bu adama ne dersiniz? Senin gücün ona yetmez.

Türkiye'nin herhangi bir yerinde yol, su, elektrik, hastane, altyapı, üstyapı eksiği mi var? Biz yaptık biz yapacağız.

(CHP'li belediyelere) Sular akmıyor, her taraf susuz, hani belediye? Niye suları akar hale getiremiyorsunuz?

Biz İHA'yı üretemez ve alamazken, artık hem üretebilir hem de ihraç edebilir hale geldik.

Biz üniversitelerimizi terör kılıklılara bırakmayız.

Yurtları da otel konforuna yükselttik. Eskiden 30 kişilik koğuşlarda kalan öğrencilerimiz 2-3 kişilik odalarda hayatlarını sürdürüyor. Ülkemizdeki yurtlar iftihar vesilesidir.''