Suat Toktaş'ın "Cumhurbaşkanı Erdoğan yayına bağlanmak isterse, bağlayabiliriz" sözlerine Kılıçdaroğlu, "İster mi? Keşke bağlansa, bağlanmaya cesaret edebilir mi? İsterim tabi AK Parti'nin Genel Başkanı, bağlanmak isteyebilir, düşüncelerini ifade etmek isteyebilir. Hatta yeni bir tazminat davası açacağım da diyebilir. Ama cesaret edemez. Keşke bağlansa. Keşke o da burada olsaydı. Beraber tartışsaydık. Kamuoyu da izleseydi" yanıtını verdi.

Türkiye'nin kısır gündemlerden kurtulması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu'na Toktaş, 'Nedir bu kısır tartışmalar?' sorusunu yöneltti.

Kılıçdaroğlu bu soruya, "İnsanlar geçinemiyor. 84 milyonun ortak sorunları var. Bunları konuşmamız gerekir. Bir kar yağdı tek gündem İstanbul oldu. Tüm Türkiye'nin sorunları var. Devlete verdiğimiz vergiler var. Bu vergiler nereye harcanıyor. İhaleler veriliyor bunlar kimlere veriliyor? Çünkü o paraları vatandaş veriyor. Ekmek alırken vatandaş vergi veriyor. Vergi veriyorsa 'bu vergileri nereye harcıyorsun anlat' demesi lazım" yanıtını verdi.

İSTANBUL'DAKİ KAR YAĞIŞI

İstanbul'daki kar yağışı ve iktidarın İBB'yi hedef gösteren açıklamalarına değinen Kılıçdaroğlu, "Yapay gündem dediğim; bir kar yağdı, sonra tüm tartışma İstanbul oldu. 84 milyonun sorunları var, insanlar geçinemiyorlar. Bu sorunlar varken; neden böyle kısır tartışmaların içine giriyoruz? Hepimizin vergi veriyoruz, bu vergiler nasıl harcanıyor? Vatandaşın bunu bilmeye hakkı var" diye konuştu.

İstanbul'da kar yağışı nedeniyle yollardaki aksamalara da değinen Kılıçdaroğlu, "Biz sorun olabilir, itirazım yok. Bütün mesele sorunların çözülmesidir" dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Ben İBB'nin elinden gelen tüm çabayı gösterdiğini biliyorum. O gece İmamoğlu ile irtibatım vardı. Siz kalktınız bir olay var, insanlar yolda kaldı ama metro... Gece 2'ye kadar açıktı. Yeni yaptıkları havalimanının kargo terminalinin çatısı düştü. Binlerce turist orada slogan attı. Nerede idi bu ülkeyi yöneten insan? Siz oradaki turistleri alıp otele bile götüremediniz.​ Siz bir kişiyi hedef alıp kendi kusurlarını örtmeyi düşünüyorsanız, yanılırsınız. Sorunlar yaşanır. Bir sorun yaşanıyorsa, devleti yönetenler sorunların çözümüne katkı koyarlar, sorunun büyümesine değil. İstanbul'u kaybetmeyi içlerine sindiremiyorlar. Ankara'yı da İstanbul'u da sindireceksin."

MOBESE TEPKİSİ

İBB Başkanı İmamoğlu'nun MOBESE görüntülerinin paylaşılmasına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Defalarca söyledim; benim, CHP'li başkanların telefonlarını dinliyorlar. Yeni bir şey ortaya çıktı. Bir de izliyorlar. İnsan biraz utanır ya..." dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Sadece dinlemiyorlar, bir de izliyorlar. İzleyip ne yapacaksınız? Dinlemezseniz, izlemezsiniz namertsizin! Bizim verilmeyecek hesabımız yok. Dünya nereye gitti, biz nereye gidiyoruz... Biz bütün demokratik standartlarımızdan geriye gidiyoruz."

BÜROKRAT AÇIKLAMASI

"Direnen bürokratlar var" diyen Kılıçdaroğlu, "Yolsuzluk dosyalarını raporlayanlar var. Hâlâ görevde ve raporlayanlar var. Bu ülkenin gerçekten namuslu, vatansever bürokratları var. Her bakanlıkta, her kurumda var" ifadelerini kullandı.

Bürokratlara yaptığı çağrının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Dosya akışı da başladı, belgeler de başladı. Her yerden yağmur gibi yapıyor. Onları ayırıyoruz şimdi. Gelen her dosyaya doğru diye bakmıyoruz, doğrulanması lazım. Gösterdim ya Erdoğan'ın imzası olan, önümüzdeki hafta üç grup başkanvekili basın toplantısı yapacaklar, açıklayacaklar, Meclis Genel Kurulu'na indireceğiz. Çünkü AK Parti'li milletvekilleri de bilmiyorlar. Onların zaten dünyadan haberleri yok."

"ERDOĞAN'A DAHA ÇOK SÜRPRİZLERİM VAR"

26 Ocak'ta açıkladığı yolsuzluk belgesine ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Erdoğan'a daha çok sürprizlerim var. Erdoğan'ın ıslak imzasının olduğu belgeyi de gösterdim. Daha çok sürprizlerim var ona. Öyle tazminat davası açtım, Kılıçdaroğlu susacak... Yemezler! Ne dedim; tüyü bitmemiş yetimin hakkını sonuna kadar savunacağım. Benim parayla, pulla işim yok. Birisine muhtaç değilim. Ben onlar gibi değilim. Ben hesabını sorarım. Bu ihale yapılmış zaten. Resmi belge zaten. Sen alıyorsun, iptal ediyorsun ve 21b'ye göre yapıyorsun ikinci ihaleyi. 6 milyar lira daha pahalıya Kalyon İnşaat'a veriyorsunuz. Niye veriyorsun kardeşim?"