Murat KARATAŞ/ DEVA Partisi’nin önemli bir İlçe Başkanı daha istifa etti. Siyasi partilerde bir yandan liderler seviyesinde görüşme trafiği yaşanırken, diğer yandan da istifa haberleri geliyor.

Son günlerde il ve ilçe teşkilat bazında istifaların yaşandığı DEVA Partisi’nin, Diyarbakır teşkilatında da istifa yaşandı. Diyarbakır’ın en büyük ilçesi olan Bağlar’da, İlçe Başkanı Celal Demirtaş sürpriz bir kararla istifa etti.

Yeni Journal’a konuşan Demirtaş, gerek şahsi iş yoğunluğu, gerekse de teşkilatlarda gördüğü lüzum üzerine, istifa kararı aldığını söyledi.

Herhangi bir partiye geçip geçmeyeceği konusunda henüz bir kararının olmadığını kaydeden Demirtaş, “Benim siyasete girme nedenim, yıllardır benimle birlikte olan Bağlar halkına hizmet etmekti. Hayata geçirmek istediğim devasa projelerim var. Amacım, Bağlar ve Bağlar halkına önemli eserler bırakabilmekti. Ancak mevcut durumda ve bu teşkilatlarla bunun gerçekleşmeyeceğini anladım. Bu yüzden de istifa ettim. Herhangi bir partiye geçip geçmeme konusunda, net bir kararım şuan için yok. Benimle birlikte olan binlerce insan var. Onlarla oturup konuşacağız. Bir karar alınacaksa hep birlikte alacağız’’ diye konuştu.