Volkan ESER/ Dün, TBMM Genel Kurulu'nda 6-7 Ekim Kobani olaylarının yıldönümüne ilişkin HDP'lilerin, HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı selamlaması tepki ve tartışmalara neden olmuştu. HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül'ün "Selahattin Demirtaş'ı ve bu konu ile ilgili olarak tutuklanan herkesi sevgi ve saygı ile selamlıyorum" sözlerine en büyük tepkiyi AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat göstermişti.

Genel Kurul’daki tartışmaların ardından TBMM’deki makamında AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın ve Gençlik Kolları İl Başkanı Mahsun Melikoğlu ile birlikte değerlendirmelerde bulundu.

Diyarbakır’ın ve Diyarbakırlıların 6-7 Ekim olaylarında büyük zarar gördüğünü kaydeden Eronat, ‘Biz bütün bu olan biten hadiseleri görmezden gelemeyiz. Unutmamız mümkün değildir. Biz Yasin Börü’yü nasıl unuturuz. Katilleri ve azmettiricileri de unutmayacağız. Onların adalet önünde hesap vermelerini sağlayıp takipçisi olacağız’’ dedi.

Sözlerimin arkasındayım

Genel Kurul’daki konuşmalarının arkasında olduğunu kaydeden Eronat sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’ Ben dün ne söylemişsem bugünde aynısını söylerim. Ben net ve düz konuşan bir siyasetçiyim. 6-7 Ekim Kobani olaylarının failleri ve azmettiricileri bellidir. Demirtaş katildir. Kobani'de Diyarbakır da benim namusumdur. Katil ve katil yakınları utanmadan, sıkılmadan böyle bir günde halkın karşısına çıkıp dem vuruyorlar. Demirtaş’ın eşini 6 Ekim’de halkın karşısına çıkaran televizyon kanallarını da kınıyorum’’