Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Çıkarlarıyla değil çınar gibi yüksek iradeleriyle var olan karargah timsalleri tarihe hem nam hem iz bırakmışlardır.

Nefislerini terbiye etmiş yüce gönül sahipleri bizim her zaman ilhamımızdır.

Bizim vakfedecek yegane mülkümüz bilinmesini isteriz ki taşıdığımız candır. Bu vatana, bu millete bin defa helal olsun.

Siysetteki gelecek tasavvurlarını dış mihrakların icazetine bağlayan yerli güruh kurnazlıkla meşguldur.

Tanzimatta Batıyı takilt etmekle yetinen kaymak tabaka, imparatorluğun yıkılmasına sebep olmuşlardır.

Bugün de ülkemizin asıl sorunlarından birisi değişmeyen kafa yapısıdır. türkiyenin egemen devlet vasfına, yabancı devletlerin prizmasından ülkeye bakanlar kaskatı kesilmişlerdir.

CHP yönetimöi bizatihi kendi geçmişiyle, Aziz Atatürk'ün tam bağmsızlık mirasıyla, maalesef dağda çakal ormanda tilki kalmamış hepsi siyasetin sağında solunda bitmiştir.

Cumhurbaşkanı adaylığına henüz net bir karar verebilmiş değildir. Zillet İttfakı partileri birbirlerine çalım atmayı, minder dışına atmayı marifet bilmişlerdir. CHP'de gelecek yoktur, vizyon yoktur. Çünkü CHP yönetiminde böyle bir irade yoktur.

İBB Başkanı'nın Karadeniz turuna çıkıp Belediye bütçesiyle dar katılımlı mitingler düzenlemesi ortalığı yine bulandırmıştır. 

Otobüse doldurduğu gazetecilerle nereye gidiyor? Hangi siyasi emellerin peşinden koşuyor? İstanbul'u yüz üstü bırakıp gitmesi siyasi ahlakın neresine sığmıştır? Bir Belediye Başkanı'nın vızır vızır ortalıkta gezmesi hangi siyasi ahlaka sığmaktadır.

Cumhurbaşkanı adaylığı sorusuna verdiği yanıt Genel Başkanıyla karşı karşıya gelmesini ortaya koymuştur.

Asıl vız gelecek tırıs gidecek olan İmamoğlu'dur. İBB Başkanı göreve layık olmadığını yine göstermiştir. İstanbul kaderiyle baş başa bırakılmıştır. 

Seçimler erkene alınmayacaktır ve 2023 seçimlerinden  Cumhur İttifakı'nın adayı sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olacaktır.

Sığınmacı sorunu

Sığınmacı sorununun kaşınması anlaşılmaktadır ki belli bir operasyonun ürünüdür. 

Elbette Türkiye yol geçen hanı, göçmen ve sığınmacı kampı değildir. Elbette Anadolu coğrafyası kültürel müktesebatı korunmalıdır. Bunları düşünüyorken yabancı düşmanlığını kışkırtan tüm girişimlere uyanık olmak şarttır.

Biz gelecek kuşaklara güvenli bir Türkiye bırakmak zorundayız. Şunun da farkındayız ki; uzun süreli bir sığınmacı sorunu Türkiye'nin taşıyabileceği bir yük değildir. Unutmayalım ki; Suriye'liler bugün misafirimizse yarın komşumuz olacaktır.

Ülkemizde 1milyon 114 bin yabancının ikamet izni bulunmaktadır. Bunun yanında düzensiz göçle ülkemize gelen vardır ve bunun da kayıtları vardır. 8-10 milyon sığınmacı iddiası tamamen yalandır.

Suriye liderinin genel af uygulaması önemlidir ve geri dönüşü kolaylaştıracaktır. Suriye yönetiminin sığınmacılarla ilgili atacağı her olumlu adımı destekleyeceğimiz unutulmamalıdır.

Geçtiğimiz hafta öfkesine hakim olamayan siyasetçilerin İçişleri Bakanlığına gelip Bakanımıza parmak sallamak unutulmayacaktır. 

İçişleri Bakanı'na adıyla hitap etmek, tehdit etmek edepsizliktir terbiyesizliktir. Varsa bir durum hukuk yolu açıktır.

Biz Hz. Osman’ı biliriz, Osman Gazi’yi biliriz, Plevne kahramanı Osman Paşa’yı biliriz, dahası Topal Osman’ı biliriz, ancak Soros’a ruhunu satmış Osman Kavala’yı bilmeyiz, bilmeyeceğiz.