Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Park'ta düzenlenen 5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali açılışına katıldı. Konuşması öncesinde mangal ateşini yakarak festivalin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra mangalda bir süre kentin tescilli lezzeti Adana kebabını pişirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindekilerle festival alanındaki stantları gezdi. Festival alanından ayrılışında vatandaşlara hitap eden Erdoğan, "Adana Lezzet Festivali'nde sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Adana, özellikle kebabından şalgamına bu duygular içerisinde inanıyorum ki gastronomide ses getiriyor ve beşincisini kutladığımız bu festivalde sizlere kalbi selamlarımı, sevgilerimi özellikle gönderiyorum. Sizleri Allah'a emanet ediyorum." ifadesini kullandı.

​​​​​​​

Vatandaşları selamlayan Erdoğan, kendisini bekleyen çocuklara da oyuncak dağıttı.

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, milletvekilleri ve diğer ilgililer katıldı.