Volkan ESER/ Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan ALA, Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Avrupa Parlamentosunda (AP) temaslarda bulundu.

Ala, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden milletvekilleri ve AP'deki siyasi grupların başkanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarla bir araya gelen Ala, sivil toplum örgüt temsilcileriyle de toplantı gerçekleştirdi.

Türkiye ile AB arasındaki ilişkileri ve bu ilişkilerin seyrini değerlendirmek üzere Brüksel’de temaslarda bulunan Eflan Ala, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü ve AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Delegasyon Başkanı olmak üzere Avrupa parlamenterleriyle Türkiye-Avrupa ilişkilerine dair verimli ve kapsamlı görüşmeler gerçekleştirdi.

Ala, Avrupa Parlamentosu Sosyalist ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu üyesi Eero Heinäluom, AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Delegasyonu Başkanı Sergey Lagodinsky, Avrupa Parlamentosu Yeniden Avrupa Grubu Üyesi Javier Nart, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sánchez ve Avrupa Parlamentosu Üyesi, Avrupa Halk Partisi (EPP) Grubu Gölge Raportörü Gheorghe Nistor Vlad ile görüşerek değerlendirmelerde bulundu.

STKLARLA BİRARAYA GELDİ

Belçika’daki temasları kapsamında Brüksel’de faaliyet yürüten Türk Sivil toplum temsilcileriyle de Büyükelçiliğimizde bir araya gelen Ala, Belçika Türk toplumunun yaşadığı problemleri, beklenti ve taleplerini dinledi. Ala daha sonra da

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Belçika Bölge Teşkilat Toplantısında Türk vatandaşlarla biraya geldi.

Yurt dışında yaşayan Türklerin taleplerini, önerilerini ve sorunlarını dinledi.