Akşener'in açıklamasından satır başları şöyle:

"Bırakın anmayı, Atatürk'ün isminden bile rahatsız olanlara inat onu anmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Bayramı haftasında terörist rahatsız olmasın diye Atatürk resmini ve Türk bayrağını kaldıranlara inat onun mirasını yaşatmaya devam edeceğiz. 19 Mayıs haftasında, Atatürk Havalimanı'na dozerleri sürenlere inat, onun Türkiye için ortaya koyduğu büyük vizyonu hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceğiz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

"Uzun zamandır ülkemizin üzerinde ağır bulutlar geziyor. Ekonomi, eğitim, dış politika, güvenlik, her alanda sayısız dertle boğuşuyoruz. İktidarın kendi beceriksizliğini gizlemek için suni olarak oluşturmaya çalıştığı baskıya, korkuya dayalı siyasi iklim ve çirkin bir dille mücadele ediyor. Memleketin dört yanı kan ağlarken, sarayda sefa süren utanmazlarla, hak yiyen yandaşlarla, saçma açıklamalarla, akıl dışı kararlarla, kaba tavırlarla karşılaşıyoruz. Ekmeğim yok diyenin nankör, tarlamı ekemiyorum diyenin terörist, özgür olmak istiyorum diyenin hain ilan edildiği propagandaya maruz kalıyoruz.

"Elini attığı her şeyden yeni kriz çıkartan Bay Kriz ve arkadaşlarının tutunacak tek dalları kaldı, duygularımız. Geçmiş kavgaları körükleyerek, öfkeden beslenerek, devletin imkanlarını kullanarak iktidarda tutunmaya çalışıyorlar. Sandıktaki sondan kaçmaya çalışıyorlar. Bu nedenle ben ve arkadaşlarım 20 Ocak 2020'de bir karar verdik. Türk siyasetini, içine saplandığı bu kayıkçı kavgasından çıkartmak için, seçmeni yeniden veli nimet yapmaya karar verdik. Milletin derdini, sesini, taleplerini Türkiye'ye duyurmaya karar verdik. Dedikodulardan bıktık, yalanlardan usandık, suni kavgalardan sıkıldık ve Anadolu'yu karış karış dolaşmaya karar verdik. 20 Ocak 2020'den beri yollardayız. Memleketimizi il il, ilçe ilçe geziyoruz. Esnaflarla oturuyoruz, çocuğunun geleceği için endişelenen annelerle konuşuyoruz. AK Parti'nin işe alım merkezi olan mülakatların yaşattığı mağduriyetlere şahit oluyoruz. AK Parti iktidarı bizden sadece paramızı, kaynaklarımızı çalmadı; umudumuzu, hayallerimizi de çaldı. Anadolu artık o eski Anadolu değil! Tanımadığı yüzlere bile gülümseyen, sabahları dükkanı umutla açan o Anadolu yok artık. 

Çünkü artık hiç kimse; gülümsemek için bir sebep bulamıyor.  Çünkü artık hiç kimse;  dertlerinden kafasını kaldıramıyor.  Çünkü artık insanlarımız; güne nasıl başladığını değil, günü nasıl bitireceğini düşünüyor. Kirasını, kredi kartını, elektriğini, suyunu, taksitlerini,  tarlasına atacağı gübrenin parasını,  traktörün mazotunu,  hayvanının yemini, ilacını, nasıl denkleştirip, ödeyeceğini düşünüyor.

Gök mavi, dağ yeşil, tarla sarı olan memleketimizde… Bugün artık; gök gri, dağ delik deşik, tarla ise boş duruyor…

Ak Parti iktidarının, ülkemizi içine soktuğu bu sarmaldan,  en çok da, siz etkileniyorsunuz. Önünüzdeki, fırsatlarla dolu koskoca bir ömrün, heyecanını hissetmeniz gerekirken; her birinizin yüzünde, derin bir hüzün görüyorum. Bu hüzün, Karabük’te;  işlettiği kafede, borçlarla boğuşan gencimizin hüznüyle, aynı hüzün! Bu hüzün, Mardin’de; Tableti olmayan, internete ulaşamayan, 10 yaşındaki Enes’in hüznüyle, aynı hüzün! Bu hüzün, Malatya’da; KPSS’den, 81 puan almış olmasına rağmen,  tekstil fabrikasında çalışan, genç kadının hüznüyle, aynı hüzün! Bu hüzün, Tokat’ta; Yemek ve yol masrafından sonra, elinde,  arkadaşlarıyla, bir kahve içecek parası bile kalmayan, gencimizin hüznüyle, aynı hüzün!

Bu hüzün, Erzurum’da; geceleri, başını yastığa koyduğunda, uyuyamayan, geleceğinden endişe duyan, 16 yaşındaki evladımızın hüznüyle, aynı hüzün! Bu hüzün, Ordu’da; 90 liralık kitap parasına, 20 liralık defter parasına dertlenen,  Atakan’ın hüznüyle, aynı hüzün! Bu hüzün, Bursa’da; Aldığı 16 bin lira krediyi,  27 bin lira olarak, nasıl ödeyeceğini düşünen, gencin hüznüyle, aynı hüzün! Bu hüzün, İstanbul’da; metroya kaçta binebileceğini,  hangi sokaktan yürüyeceğini, sapığın biri tarafından, videoya alınıp alınmadığını, düşünmek zorunda kalan, genç kadınların hüznüyle, aynı hüzün!

Mahkûm edildiğiniz, bu hazin tablo yetmiyormuş gibi; bir de üstüne, gençliğini hakkıyla yaşamamış adamların, boş nasihatlerine, üst perdeden ayarlarına ve buyurgan tavırlarına, maruz kalıyorsunuz. 

Kimi zaman hayat tarzınıza, kimi zaman bakış açınıza, kimi zaman gururunuza, hatta telefonunuza kadar uzanan, kirli bir el ile, mücadele ediyorsunuz.

Ama şunu bilin ki; bu mücadelede, asla yalnız değilsiniz! Asla kimsesiz değilsiniz! Asla sahipsiz değilsiniz!

Onlar sizi, şımarık ilan etmek istiyor. Oysa siz sadece, emeğinizin karşılığını almak istiyorsunuz; biz biliyoruz. Onlar sizi, ülkeden kaçmakla suçluyor, hatta, hain ilan ediyor. Oysa siz, ülkenizden koparılmış hissediyorsunuz; biz biliyoruz. Onlar sizi, umursamazlıkla suçluyor. Oysa sizin, dertleriniz, kaygılarınız, acılarınız var; biz biliyoruz. Onlar sizi, kolaycılıkla suçluyor. Oysa siz, karşınıza duvarların dikildiği bu düzende, her şeye rağmen, tutunabilmek için çabalıyorsunuz; biz biliyoruz.

fkelerinizi, endişelerinizi, hayal kırıklıklarınızı, emin olun ki anlıyoruz. Siz sadece, kendiniz, ya da aileniz için değil; Göz göre göre, ranta kurban edilen doğamız için de, Açlığa, şiddete, zulme maruz kalan, hayvanlarımız için de dertleniyorsunuz. Yandaşlara, peşkeş çekilen topraklarımız için de, har vurulup, harman savurulan, kaynaklarımız için de üzülüyorsunuz.

İthalata mahkûm edilen, tarım politikamız için de, bir kişinin dostluk ilişkilerine endeksli, dış politikamız için de kaygılanıyorsunuz. Hafızası, değerleri, itibarı, ayaklar altına alınan devletimiz için de, liyakatsiz yöneticilerin elinde, arpalığa dönen, kurumlarımız için de endişeleniyorsunuz. Siz sadece, öznesi olduğunuz sorunlara değil; ülkemizdeki huzursuzluğa, yokluğa ve çaresizliğe de kafa yoruyorsunuz. 

"Sizler, Türkiye’de Türk olmaktan gurur duyan ama Türkiye’de yaşamaktan, artık yorulan gençlerimizsiniz çok haklısınız!"

Mutsuzlukla mücadele ediyorsunuz. Umutsuzlukla mücadele ediyorsunuz. Ve mücadele etmekten artık yoruldunuz. Sizler, Türkiye’de Türk olmaktan gurur duyan; ama Türkiye’de yaşamaktan, artık yorulan gençlerimizsiniz. Ve çok haklısınız! Kızgınsınız, öfkelisiniz. Çok haklısınız! Kendinizi, camdan duvarlara sıkışmış, gençliğiniz sizden çalınmış gibi hissediyorsunuz. Çok haklısınız! Hamasi sözlere, boş vaatlere inanmıyor, bugün yaşadıklarınız için de, bizleri suçluyorsunuz. Çok haklısınız!

"Bu istekleri, Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan anlardı"

Sayın Erdoğan; Bu çocuklar sadece, hak ettiklerini istiyorlar.  Bu çocuklar sadece, gösterdikleri çabanın karşılığını almak istiyorlar. Bu çocuklar;  razı olmayı, ikna olmayı değil;  mutlu olmayı istiyorlar.  Cebinde beş kuruş olmadan, utana sıkıla, ailesinin eline bakmayı değil; okudukları okulun, edindikleri mesleğin, yaptıkları işin, değerini görmek istiyorlar. Yokluğa muhtaç olmayı değil;  çalışmayı, üretmeyi, kazanmayı istiyorlar. Her sesini çıkarttığında, kafasına vurulmasını değil;  fikrinin dinlenmesini istiyorlar. Ama sen, o koca kibrinle, bu istekleri artık anlayamazsın Sayın Erdoğan. Bu istekleri, Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan anlardı. Çünkü; gece aç uyumanın, yokluğun, yoksulluğun ne demek olduğunu, Saray sefasına kapılan Sayın Erdoğan bilmez; bir yüzükle yola çıkan, Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan bilir.

Çünkü; bir tweet yüzünden tutuklanan gençlerimizin hislerini; yargıya emirler yağdıran, Sayın Erdoğan anlamaz. Bir şiir okudu diye tutuklanan, Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan anlardı.

Ama Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan artık yok, gitti. Kendisi bu diyardan gideli çok oldu. Bugün artık karşımızda, Beştepeli Bay Kriz var. Ve Bay Kriz’in rant bürümüş gözlerinde, ne geçlerimizin, ne de milletimizin, zerre değeri, zerre önemi yok. Bu kadar basit.

"Gençlerimizi düşmanlaştırarak, bizi bölemezsin!" 

Ama asla unutma Sayın Erdoğan: Gençlerimizi ötekileştirerek, Türkiye’yi yönetemezsin! Çünkü;  Türk devletinin kurucu ruhu, onlarda saklı. Gençlerimizi düşmanlaştırarak, bizi bölemezsin! Çünkü;  Türk milletinin mayası, onlarda saklı.  Gençlerimizi susturamaz, bastıramaz, yok sayamazsın! Çünkü; Cumhuriyetimizin mirası, onlarda saklı. Sen onlara zulmettikçe, karşında bizi bulacaksın.

Senin elinde; milletine karşı kullanacağın her türlü imkan olabilir. Varsın olsun. Bizim de, kalbi milleti için atan, koca yürekli insanlarımız var. Senin elinde;  Vesayetine aldığın devlet imkanları, devlet kurumları olabilir. Varsın olsun. Bizim de, vesayetin karşısında dimdik duracak, çelikten irademiz var. Senin elinde; besleme medyan, trollerin, yandaşların olabilir. Varsın olsun. Bizim de arkamızda, bu büyük milletin, hayır duası var.

Hodri meydan! Elinden geleni ardına koyma. Zalimin zulmü varsa; Türk gencinin arkasında da,  kaya gibi duracak, sesini duyuracak, hakkını savunacak, İyi Parti var!