Akşener'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"2023 için neler vaat ediyordun? Mesela kişibaşı milli gelir 25 bin dolar, ihracat 500 milyar dolara ulaşacaktı. İşsizlik yüzde 5'lere düşecekti, Edirne'den Kars'a yüksek hızlı tren hatları inşa edilmiş olacaktı. GAP, DAP, KOP gibi projeler tamamlanmış olacaktı. Türkiye dünyanın tahıl merkezine dönüşecekti. Bölgenin en ileri demokrasisi olacaktı. 2023 hayal oldu.

'Anayasa'yı değiştireceğim' demişti değiştirdi. Kendini başkan, ucube sistemi getirdi. Saray yapacağım dememişti ama gerçekleştirdi. Millet çile çekerken 500 milyon dolarlık uçakla gezeceğim dememişti hamd olsun onu da gerçekleştirdi.

2023'e 8 ay kala milletimiz ekmek ve yağ kuyruğunda bekliyor. Tahıl ambarı yapacağı dediği Türkiye buğday ithal ettiği için belediyeler ekmek karnesi dağıtıyor. Türkiye'nin nakliyecileri haftalarca bekliyor. Anayasa vaat ettikleri Türkiye'de çeteler siyasetçileri, gazetecileri dövüyor, evler basılıyor.

Sayın Erdoğan biz senin masallarını çok dinledik. Sen bunları vizyon olarak değil, iktidarda kalmak için söylemişsin. Düpedüz yalan söylemişsin. Bu masallardan bıktık, usandık. Getir sandığı kararı milletimiz versin.

KAŞIKÇI DAVASINA TEPKİ

Trump emredince rahibi verdiğiniz gibi, Suudi prens emredince de Kaşıkçı davasını devrettiler. Bay Kriz, Kaşıkçı davasını kaça sattınız? Devletin egemenlik hakkını kaça devrettiniz? Geçmişini bilmeyen, bugünü de yarını da koruyamaz.

Herkes terörist oldu, hain oldu, suçlu oldu ama AK Parti hep ak kaşık oldu. Bugün suçlayacak kimseleri kalmadı. İlk sandıkta kim suçlu kim suçsuz görecek. Hiç kimse merak etmesin, Türk milleti çaresiz değildir. Türkiye bu ciddiyetsizliğe mahkum değildir. Bu milletin İYİ Partisi var, biz varız. AK Parti'nin neden olduğu enkazı biz kaldıracağız.

Kronikleşen umutsuzluğa, memleketimizin her yerinde şahit olmaya devam ediyoruz.

Devletin egemenlik hakkını kaça devrettiniz? Tarihinden feyzalamayan devlet adamı olamaz. İlk sandıkta kim suçlu kim suçsuz göreceğiz. Hiç kimse merak etmesin Türk milleti çaresiz değildir.

Herkesin kürsülerden onlar hakkında atıp tutmaya bayıldığı bir yerde onlara mikrofon verilmiyor. İşte bu yüzden gençlerimizle buluşuyoruz. Gençler yurt dışına çıkmalı diyorlar. Şu an bir Türk gencinin yurt dışına en yakın olduğu nokta, havalimanındaki dış hatlar yazısının altında çekileceği bir fotoğraf. Buna bir cevabın var mı Bay Kriz?