Volkan ESER/  Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin tatille girmesiyle bazı Milletvekilleri sahil kentlerde tatil yaparken bazı Milletvekilleri de seçim bölgelerinde vatandaşlarla buluşmayı tercih etti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski bakanı AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker,  hava sıcaklığının 45 dereceyi aştığı seçim bölgesi Diyarbakır’a adeta çıkarma yaptı.

Her gün 3 ilçe

Kent merkezindeki teşkilatları gezen Mehdi Eker, beraberinde Milletvekili Oya Eronat, Ebubekir Bal, İl Başkanı Şerif Aydın ve diğer teşkilat üyeleriyle kent merkezine oranla hava sıcaklığının daha çok his edildiği Dicle, Kocaköy ve Eğil gibi taşra ilçelerine de çıkarma yaptı. Her gün en az üç ilçe ziyareti yapan Eker, burada ilk olarak esnafları geziyor ardından teşkilat binalarında partililerle buluşuyor. Eker, daha sonra da ilçe halkıyla kıraathanelerde bir araya gelip hem hasbihal ediyor hem de onlarla birlikte çay yudumluyor.

 O Geleneği biz bozduk

Vatandaşlarla bir araya gelip onlarla hasbihal etmenin kendisi için en büyük tatil olduğunu kaydeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, ‘’ AK Parti bir hizmet partisidir. İşi hizmet gücü millettir. Geçmişte buralara seçimden seçime gelinirdi. Bu geleneği biz bozduk. Her daim halkımızla iç içeyiz. Yarın seçim varmış gibi sahadayız. Arkadaşlarımızla birlikte ilçe ilçe dolaşıyoruz vatandaşlarımızı dinliyoruz. Halkımızın gösterdiği ilgi ve teveccüh bizi mutlu ediyor ve hizmet aşkımızı artırıyor’’ dedi.