7 Ekim 2025 tarihinde 1'inci Hudut Tugayı 1'inci Hudut Tabur Komutanlığı tarafından kurulan Duye Yaşam Alanı'nda görevli kahramanlar elleri tetikte vatan savunması yaparken, bayram geleneğini de eksiksiz yaşıyorlar.

Sınırın sıfır noktasında bayram. Mehmetçik elleri tetikte bekliyor 1

IHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çamlıca Camii'nde bayram mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çamlıca Camii'nde bayram mesajı!
İçeriği Görüntüle

Ailelerinden kilometrelerce uzakta vatan nöbetinde olan askerler, komutanları ve silah arkadaşlarıyla kucaklaşarak Kurban Bayramı'nın coşkusunu yaşadı.

Sınırın sıfır noktasında bayram. Mehmetçik elleri tetikte bekliyor 2

IHA

Bayram sevincini birbirleriyle paylaşan kahramanlar, sınır güvenliğini sağlamak amacıyla keşif gözetleme faaliyetlerini de aralıksız sürdürüyor.

Sınırın sıfır noktasında bayram. Mehmetçik elleri tetikte bekliyor 3

IHA

Duye Yaşam Alanı sorumluluğunda olan ve sınır fiziki güvenlik sistemleri kapsamında yapımı tamamlanmış 2 bin 152 metre uzunluğunda modüler beton duvar sistemi bulunmakta.

Sınırın sıfır noktasında bayram. Mehmetçik elleri tetikte bekliyor 4

IHA

1'inci Hudut Bölük Komutanı Üsteğmen Gökhan Korkmaz, "Duye Yaşam Alanı 7 Ekim 2025 tarihinde 1'inci Hudut Tugayı 1'inci Hudut Tabur Komutanlığı tarafından açılmıştır. Üs bölgemiz; terörist ve kaçakçı geçişlerini engellemek ve teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla kritik öneme haiz bölgede konuşlandırılmıştır" dedi.