Sağlık Bakanı Koca: "Hastalığı geçirdikten 45 gün sonrasında 65 yaş üzerinde vefatın iki kattan fazla arttığını tespit ettik. Gelecek 3 yıl bu hasarı telafi etmekle geçecek."

18 yaş için randevu açılıyor

Baka Koca Cuma günü itibariyle 18 yaşından gün almış olan bütün vatandaşlarımıza aşı tanımlamış olacağız dedi.

Bakan Koca 23 Haziran koronavirüs tablosunu da paylaştı

Türkiye'de son 24 saatte 224 bin 192 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 809 kişinin testi pozitif çıktı, 65 kişi hayatını kaybetti.

Delta varyantı Türkiye'de de görüldü

Koca: "Delta Plus'ı ülkemizde tespit etmedik. Delta varyantıyla ilgili 134 vakamız oldu. Toplam 16 ilimizde görüldü. Yoğunluklu olarak İstanbul'da görüldü."

55 milyon kişi bayrama kadar aşılanacak

Koca: "Nüfusun en az yüzde 70'inin, 55 milyona yakın vatandaşımızın Kurban Bayramı'na kadar en az bir doz aşılanmış olmasını sağlamak istiyoruz."

Bakan Koca: "Hastalığı geçirdikten 45 gün sonrasında 65 yaş üzerinde vefatın iki kattan fazla arttığını tespit ettik. Gelecek 3 yıl bu hasarı telafi etmekle geçecek."

Sağlık Bakanı Koca, Delta varyantında iki doz aşının daha etkili olduğunun bilindiğini, gelecek süreçte iki aşı arasındaki 6 haftalık süreyi 4 haftaya çekebileceklerini bildirdi.

Bakan Koca: "Şu ana kadar gelen toplam Sinovac aşısı miktarı 34 milyon oldu. Biontech’ten 20 milyon doz aşı geldi. Pazartesi ve salı günü de 5 milyon doz Biontech aşısı daha gelecek. Sputnik V aşısı ile ilgili de 400 bin doz geldi."

Koca: "Bazı ülkelere karantina uyguluyoruz 14 gün olarak. 1 Temmuz itibarıyla bunu biraz daha detaylandırmış olacağız, belki bazı ülkelerde yasak koymak

da gerekebilir."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca zorunlu olmadıkça kısıtlama geitrmeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Üniversiteler çok rahat açılabilir

Koca: "(18 yaş üstünün aşı uygulamasına dahil edilmesi) Gençlerimizin bağışık olmalarıyla üniversiteler çok rahat açılabilecek."

Aşı tablosu açıklandı

Türkiye'de bugüne kadar 44 milyon 550 bin 374 doz Kovid-19 aşısı yapıldı. 29 milyon 902 bin 405 kişiye ilk doz, 14 milyon 647 bin 969 kişiye de ikinci doz aşılar uygulandı.

Sağlık Bakanı Koca, 18 yaş altı kronik rahatsızlığı ve ek hastalığı olan gençleri de 1 hafta 10 gün içinde aşılamaya başlayabileceklerini bildirdi.