Volkan ESER/ Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nda (TRT) yönetimde gerçekleşen görev değişikliğinin ardından kurum içerisinde başlatılan kapsamlı revizyon devam ediyor.

Revizyon kapsamında geçtiğimiz hafta, TRT Haber Kanal Koordinatörlüğü görevinden alınan Yahya Bostan’ın yardımcısı Mehmet Yeşilkaya da görevinden alındı.

TRT Haber Koordinatör Yardımcılığı görevinden bugün alınan Mehmet Yeşilkaya, mesai arkadaşlarına WhatsApp üzerinden veda mesajı attı.

Yeşilkaya, mesajında şu sözlere yer verdi;

‘’ 1 Eylül 2017’de Ankara’ya geldiğim günü dün gibi hatırlıyorum. Puslu, sisli bir sonbahar sabahıydı. TRT Haber Haber Koordinatörü olarak başkentteydim. Hem Ankara’da gazetecilik tecrübesi yaşayacağım için hem de TRT gibi güçlü bir yayın kuruluşunda çalışacağım için çok heyecanlıydım.

O heyecanım hiç bitmedi. Bugün yaptığımız son haber toplantısına kadar da devam etti. 50 aya yaklaşan bu süreçte ekip arkadaşlarımla birlikte çok çalıştık, çok ürettik. Bize verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için elimizden geleni yaptık.

TRT Haber’in bu süreçte nereden nereye geldiğini Yahya Bey geçen hafta veda mesajında detaylı olarak sizlerle paylaştı; o yüzden tekrarlama gereği duymuyorum.

4 Yıldan fazla bir süredir yürüttüğüm TRT Haber’deki görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum. Televizyon haberciliği ise devam edecek. Bu başarıda hepinizin katkısı çok büyük. Birlikte, bir ekip olarak bunu başardık. Ekrandaki sunucu arkadaşlarımızdan sahadaki muhabir/kameraman arkadaşlarımıza, kurgu ekibinden grafik servisine herkesin bu hikâyeye ayrı ayrı değerli katkıları oldu. Bu yüzden hepinize çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca bu süreçte sonsuz anlayışı ve sabrı için sevgili eşime ve biricik kızıma da çok şey borçluyum. Onlara da hassaten teşekkürler ‘’