Volkan ESER / Konya’da yaşanan katliamın etkisi devam ederken, başta AK Parti içerisindeki Kürt milletvekilleri olmak üzere birçok STK, aydın ve yazardan tepki yağdı.

Katliamın Türk-Kürt meselesi yüzünden çıktığı algısı oluşturmaya çalışanlara tepkiler de çığ gibi büyüyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, Konya’da yaşanan katliamla ilgili sosyal medya üzerinden oluşturulmaya çalışılan algı operasyonuyla ilgili Yeni Journal’a açıklamalarda bulundu.

Kınıyorum

Katliamdan büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Yılmaz, böylesi bir acıdan ‘’etnik çatışma’’ çıkarmaya çalışanları kınadığını söyledi.

Terörün panzehrinin kardeşlik ve birlik olduğunu kaydeden Yılmaz, ‘’Esas olan hiçbir şekilde etnik çatışmalara müsaade etmemeliyiz. Terörün panzehri kardeşliğimiz ve birliğimizdir. Birileri sosyal medya üzerinden yalan bilgiler paylaşarak insanları kışkırtmaya çalışıyor. Sosyal medya bu yönüyle maalesef büyük bir tehlike arz ediyor. İnsanlarımız meseleyi araştırmadan, doğrusunu öğrenmeden bu art niyetli paylaşımları dikkatte almamalı’’ dedi.

Ortadoğu’yu kan gölüne çevirdiler

Yılmaz, Konya’da yaşanan katliamı yalan yanlış bilgilerle Türk-Kürt meselesine bağlamaya ve bundan da iç çatışma çıkarmaya çalışanların uluslararası güçler tarafından yönlendirildiğini söyledi.

Cevdet Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

‘’Ortadoğu’yu kan gölüne çevirenler, ülkemizde bir iç çatışma çıkarma peşinde. Ben bu algı ve provokasyonun uluslararası güçlerden bağımsız olduğunu düşünmüyorum. Plan büyük ve tehlikeli. Kesinlikle buna hizmet edici hareketlerden uzak durmalıyız. Bu oyunlara karşı gelmeliyiz. Kardeşliğimizi ve birliğimizi korumak ve daha da güçlendirmek durumundayız.’’