Ekin Hazal DOĞRUYUSEVER/ Başkent Ankara’da yer alan Sıhhiye Pazarı’nda, ürünlerini erken saatlerde tezgaha dizen pazarcı esnafı, eski yoğun günlerini arıyor. 

Yeni Journal aracılığıyla sıkıntılarını ve taleplerini ileten pazarcı esnafı Sakine Çit, yaklaşık olarak iki yıldır iş potansiyelinin azaldığını ve yer parasına çalıştığını dile getiriyor.

“Aile ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyorum”

Sakine Çit, "Yaklaşık altı yıldır pazar işiyle uğraşıyorum. Sıhhiye pazarında el emeği ürettiğim takıları satıyorum. Ben, takı tasarımı yaparak ve bunları pazar yerlerinde satarak çocuk büyüttüm. Küçük bir stant ile başladım daha sonra kendi yaptığım ürünlerle standımı geliştirdim. Kısacası, aile ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyorum çünkü buna ihtiyacım var. Pazar yerleri artık eskisi gibi canlı değil. Eskiden adeta tıklım tıklım olurdu. Şimdi insanlar dolmuşa, otobüse binip giyim için pazar alış verişine dahi gelmek istemiyor, her şeyin ücreti arttı. Vatandaş da haklı biz de haklıyız bu durumda” dedi.

 “Pazar yerini canlandırmak için çalışma yapılabilir”

Pazar yerinde adeta bir aile gibi olduk ama yaklaşık olarak 2 senedir iş potansiyeli yok diyen pazarcı esnafı Çit, sözlerini şöyle tamamladı: “Tek umudumuz yazın işlerin artması. Yetkililerden beklentim Sıhhiye pazarının biraz canlandırılması, farklılık yaratılması. İyi yönde değişim her zaman iyidir."
Esnaf olarak zor bir süreçten geçtiklerini belirten bir diğer pazarcı esnafı ise; tezgahların boş kalmadığı, insanların alışveriş için akın ettiği günleri özlediğini dile getirdi.