Volkan ESER / Diyarbakır’da gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine herkesin tutkusu olan Diyarbekirspor’un Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Veysi Avşar, Yeni Journal’ın Genel Yayın Yönetmeni Volkan Eser’in sorularını yanıtladı.

Veysi Avşar, hedeflerinin geldiği ligde de şampiyon olmak olduğunu kaydetti.

TARAFSİZ BİR ÖZLEM VARDI

Diyarbakır halkının sporsever olduğunu, Diyarbekirspor’a ise apayrı bir sevgi ve tutkunun olduğunu belirten Avşar, 8 yıl boyunca kupaya duydukları özlemi giderdiklerini söyledi.

Geçmiş sezonlarda takım olarak play-off maçlarında çok sıkıntı çektiklerini belirten Avşar, bu sezon doğrudan üst lige çıkmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

‘’Tabi bu bir ekip işi. Onursal başkanımızla, yönetim kurulumuzla, teknik heyetimizle olağanüstü bir başarıya odaklanma çabası vardı. Disiplinli ve birlik beraberlik içerisinde ele ele vererek, bütün engelleri aşıp hedefe ulaştık. Pandemi nedeniyle bütün maçlarımız seyircisiz oynandı. Buna rağmen muazzam bir başarı elde ettik. Top toplayıcısından onursal başkanımıza kadar herkesin büyük bir emeği vardır. Tertemiz, alın teri dökerek bu şampiyonluğu kazandık. Camia olarak bu sevinci Diyarbakır halkına yaşattığımız için mutlu ve gururluyuz. Yılların özlemine son verdik. İnşallah bu başarı hep devam edecek. Bunun sonu Süper Lig’dir. Diyarbakır halkının süper lig özlemine de inşallah son vereceğiz.’’

ŞİDDETİ DEĞİL BARIŞI ESAS ALIYORUZ

Sporun barış ve kardeşlik olduğunu hatırlatan Diyarbekirspor Kulüp Başkan Vekili Veysi Avşar, sözlerine şöyle devam etti:

‘’Gittiğimiz bazı deplasmanlarda bize yönelik ırkçı ve tasvip edilmeyen sözlü saldırılar oldu. Hatta bazı illerde karşı takımın yöneticilerinin dahi sözlü saldırısına maruz kaldık. Ama hoşgörü ve sağduyudan asla taviz vermedik. Bize küfür edenleri şehrimiz Diyarbakır’da bize yakışır şekilde karşıladık, misafirperverliğimizi gösterdik. Spor barıştır. Mücadele sahada olur ve biter. Kaybeden kazananı tebrik eder.

Bizim bakış açımız budur. Bize gelen bütün takımları bize yakışır şekilde karşılıyoruz, karşılamaya da devam edeceğiz.  Diyarbekirspor hiçbir yerin arka bahçesi değildir. Bizim tek gayemiz Diyarbekirspor’dur. Kimse bizi bir yerlere empoze etmesin. Bu şehre gelen her takım bütün kadrosuyla baş göz üstünde karşılanıyor. Biz hiçbir yöneticiye, hiçbir futbolcuya kötü söz sarf etmeyiz. Bugüne kadar yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız.’’

DESTEK ZAMANI

Diyarbekirspor’un hem kentin hem de halkın takımı olduğunu vurgulayan Avşar, 3.Lig’de yeterince destek göremediklerini, destek için verilen sözlerin tutulmadığını söyledi.

2.Lig’de hedeflerinin şampiyon olmak olduğunu kaydeden Avşar, ‘’Doğrusunu söylemek gerekirse şampiyon olacağımıza dair inanç çok azdı. Şehrin dinamikleriyle görüşüp destek istediğimizde onların yüz ifadelerinde inançlarının olmadığını anlayabiliyorduk. ‘Ya işte şampiyon olun da her türlü desteği veririz’ deniliyordu. Şimdi şampiyon da olduk. Artık verilen destek sözlerinin yerine getirilmesini istiyoruz. Bu takım şehrin takımıdır. Bu şehir, Diyarbekirspor’un 2.Lig’de şampiyon olması için bir bütün olmalıdır. Önemli projelerimiz var. Özellikle tesisleşme alanında. İstiyoruz ki Diyarbakır futbolcu üreten bir şehir olsun. İstiyoruz ki çocuklarımıza, gençlerimize imkan sağlayıp, onların büyük takımlarda forma giymelerini sağlayalım’’ diye konuştu.

HEDEF ŞAMPİYONLUK

Göreve geldikleri ilk gün şampiyonluk parolasıyla iş başı yaptıklarını vurgulayan Avşar, şöyle devam etti;

‘’Kulüp Başkanımız Turhan İlgin ile göreve geldiğimizde hedefimizin şampiyonluk olduğunu ifade ettiğimizde kimse bize inanmıyordu. Allah’a şükürler olsun ki takımı şampiyon yaparak 8 yıllık kupa hasretine son verdik. Şimdi 2.Lig’deyiz ve hedefimiz yine şampiyonluk. Onun içindir ki flaş transferler yapıyoruz. Transfer çalışmalarımız hızla devam ediyor. Tamamı bittikten sonra yönetim kurulu olarak basın toplantısıyla kadromuza kattığımız futbolcularımızı kamuoyu ile tanıştıracağız. Bu ligin flaş takımı olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Başta Onursal Başkanımız Fevzi İlhanlı olmak üzere Kulüp Başkanımız Turhan İlgin ve yönetim kurulu olarak bu yönde yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İnşallah oluşturacağımız kadroyla ve seyircili oynanacak karşılaşmalarda vefakar seyircilerimizin de destekleriyle renkli ve keyifli bir sezon geçirip, bunun sonuncunda da şampiyon olacağız. Herkesin desteği ve inancı bizimle olsun. El ele verelim. Zaman birlik zamanı. Başarı inanç ve birlikle olur. Bu takım sonunda süper lige çıkacaktır.’’

İŞTE TRANSFERLER

Avşar, son yapılan transfer çalışmalarında da sözleşme imzaladıkları futbolcuları açıkladı;

‘’Alemdağspordan  Çağlar Özel, Sarıyerin başarılı oyuncusu  Şahban Özel,  Amedspor dan  Sinan Akaydın, Kırşehirspor un stoperi Nuri Melih Mursal  yine Kırşehirspor’dan Volkan Altunsoy. İç transferde ise, Emircan Sayar, . devre arası Tuzlaspordan kiralık gelen Baran Işık ve Onat Kutay Kurt ile tekrardan anlaşıldı. Transfer çalışmalarımız devam edecektir.’’