Volkan ESER/ Son günlerde siyasette başlayan ‘Kürt sorunu’ tartışmaları hızla devam ediyor. ‘Kürt sorununu dostlarımızla çözeceğiz’ diyen CHP’ye MHP lideri Devlet Bahçeli’den sonra bir tepki de AK Parti’den geldi.

Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti) Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, CHP’nin samimi olmadığını önce geçmişiyle yüzleşmesi gerektiğini söyledi.

CHP’nin Kürt sorununun müsebbibi olduğunu kaydeden Eronat, ‘’ CHP önce ‘İhsan Sabri Çağlayangil’in anılarında’ yazamadığı boş bıraktığı ‘dersim’ sayfalarına bir baksın. Dersim katliamı sayfaları boş bırakılmıştır. CHP önce geçmişiyle yüzleşsin. Mağaraları, insanları nasıl fare gibi zehirlediklerini anlatsın. Bu sorunun gerçek müsebbibi CHP’nin kendisidir’’ dedi.

Kürt sorunu nedir anlatsınlar

Kürtçenin önündeki bütün engel ve yasakları AK Parti hükümetlerinin kaldırdığını hatırlatan Eronat, sözlerini şöyle sürdürdü;

‘’ CHP önce Kürt sorunu nedir? Açıklasın. Neyi çözecekler. Çözülmeyen ne kaldı? OHAL’i, Kürtçe şarkı ve yayınları, Kürtçe isimleri serbest hale getiren AK Parti’dir. CHP bugüne kadar neyi çözmüş. Millete hikâye anlatmasınlar. Üzerlerinde ‘Dersim’ kanı olanlara bu milletin inancı ve güveni yoktur. Önce geçmişleriyle yüzleşsinler ’’ şeklinde konuştu.

Çözüm sürecini onlar baltaladı

AK Parti’nin çözüm sürecini başlattığını ancak süreci, PKK, HDP ve CHP’nin baltaladığını vurgulayan AK Parti Milletvekili Oya Eronat, ‘ Süreci baltalayan HDP ve CHP hiçbir şeyi çözemez. Sayın Cumhurbaşkanımız Diyarbakır’da ‘2005 yılında durduğumuz yerdeyiz’ dedi. AK Parti’nin kararlılık ve samimiyetini herkes biliyor. Bu samimiyeti en çokta biz Kürtler görüyor ve biliyoruz. CHP’nin bu yalan oyunu tutmaz’’