Ekin Hazal DOĞRUYUSEVER/ Havaların ısınmasıyla birlikte park ve bahçelere gelen vatandaşlardan geriye, maske ve eldiven atıklarıyla, yerlere saçılmış çöpler kaldı. Sabah saatlerinde mesaiye giden çevre sakinleri, duyarsız vatandaşlara tepki gösterdi.

Ankara’nın Çankaya ilçesindeki bir parkta, çevreye atılmış kişisel atık ve çöpler, çevre sakinlerini oldukça rahatsız etti. Parklarda yeteri kadar çöp kutusu bulunmasına rağmen, kişisel çöplerini park ve bahçelere saçan duyarsız vatandaşlar, ‘bu kadarına da pes’ dedirtti.

Çöp kutusuna atılması gereken çöpler, caddeleri, sokakları kirletirken, uzmanlar gelişi güzel atılan maske ve eldivenlerin halk sağlığını tehdit ettiğini dile getirerek, uyarılarda bulunuyor.

Çevre kirliliği nasıl önlenir?

Geniş bir alanı kapsayan çevre kirliliği kavramı, doğal yaşamın desteklenmesi, plastik kullanımının azaltılması, fabrikalardan çıkan atıkların ve gazların sınırlandırılması, evsel atıkların geri dönüşüme uygun şekilde gruplandırılması, atık yağların toprak ve suya karışmasının önlenmesi ve çevre bilinci ve duyarlılığının geliştirilmesi ile önlenebilir.