Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT)’de hızlı bir değişim süreci için düğmeye basıldı.

Kısa bir süre önce, Yönetim Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Ahmet Albayrak, Genel Müdürlüğe de, Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı’nın atanmasıyla TRT’de başlayan yenilenme, kurum içerisinde de başlayacağı öğrenildi. Yeni yönetimin hızlı ve kapsamlı bir değişim süreci için düğmeye bastığı iddia edildi.

TRT Yönetim Kurulunun son toplantısında, kurumda köklü bir değişime gidilmesi kararının alındığı ve bu kararın en kısa sürede uygulamaya geçeceği ileri sürüldü.

Özelikle üst yönetimde gerçekleşen değişimin ardından yoğun mesai yürütülen çalışmaların detayları konuşulmaya başlandı.

TRT'de yaşanacak değişim ile kurumun günümüz medya ihtiyaçlarını karşılayacak şartlarda güncellenmesinin hedeflendiği ve bu hedef doğrultusunda da, başta üst düzey olmak üzere bir çok birimde görev değişikliğine gidileceği belirtildi.

Genel Müdür yardımcısı istifa etti

TRT Yönetiminde gerçekleşen değişimin ardından ilk istifa Genel Müdürlükte gerçekleşti. Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Alcan görevinden istifa etti. Mevcut Genel Müdür Yardımcılarını da kapsayacağı belirtilen değişimim, koordinatör, birim sorumlusu ve yurtdışı temsilcilikleri de kapsayacağı konuşuluyor.

Yüzlerce personelin emekli olmasının ardından yetenek sınavıyla iki grup halinde personel alımlarının gerçekleştiği kurumda üçüncü gruplarında önümüzdeki haftalarda başlayacakları kaydedildi. Kurumda, altyapı ve teknik ihtiyaçlar anlamında da modernizeye gidilecek.

Kadrolarda değişikliğe gidiliyor

TRT'de yaşanacak güncellemelerden bazı kadrolar ve kadro isimleri de etkilenecek. TRT Kurdi gibi önemli kanallardaki idari yönetim değişecek. Bazı bölge ve il müdürlüklerinde de ciddi değişimler olacak. Yurtdışı temsilcilikleri de değişimden nasibini alacak.