Volkan ESER/ CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, erken seçim için 11 Milletvekilinin istifa etmesi çağrısında bulundu. Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 11 Milletvekilinin istifa etmesi durumunda, ara erken seçime gidilmek zorunda kalınacağını iddia etti. Ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; "Eğer seçim normal zamanında yapılırsa, Erdoğan üçüncü adaylığı olur ve 3’ncü kez aday olamaz’’ yönünde açıklama yaptı.

CHP’den gelen bu iki açıklamayı, AK Parti cephesine sorduk. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, açıklamaların son derece gülünç olduğunu ve hukuk bilmezlik olarak değerlendirdiği ifade etti.

Cehaletini ortaya koymuş!

İlk olarak Bolu Belediye Başkanının önerisine cevap veren Yılmaz, ‘’Yüzde 5 ise 30’u aşması gerekir. Muhtemelen Yüzde 5 olabilir, onu hukukçulara sormak lazım. Fakat sadece o boşluk, olanları doldurmaya dönük bir şey yapılır. Diyelim ki; Diyarbakır’da 1 tane eksik var, Bingöl’de 1 tane eksik var, İstanbul’da 2 tane eksik var. Sadece buralardaki boşluğu doldurmak için seçime gidilir. Ara seçim denilen şey budur. Bütün Meclis’in seçimi olmaz. Biraz cehaletini ortaya koymuş’’ dedi.

Yeni bir sistem kuruldu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, üçüncü kez aday ısrarına cevap veren Cevdet Yılmaz, şunları söyledi: “Yeni bir Anayasa yapıldı. Yeni Anayasa bir milattır. Yani, yeni bir sistem. Anayasa değişikliği ile yeni bir sistem kuruldu. Bu sistem kurulduktan sonra kurallar geçerlidir. Bu yeni sistemin kuralı da 2 dönemdir. Ama niçin 2 dönem? Kurulduğu günden itibaren 2 dönem. Dolayısıyla burada hukuken hiçbir sorun yok. Zaten Meclis Başkanımız da bir makale yayınlayacak bu konuda. Yani herhangi bir tereddüt yok. Hukuken hiçbir sıkıntı yok. Muhalefet, Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısında başarısız olacağını düşündüğü için, böyle yollar aramaya çalışıyor. Ama nafile.‘’