Ekin Hazal Doğruyusever/ Bu yıl 17’ncisi düzenlenen Ankara Kitap Fuarı, milyonları aşkın kitapseveri ağırlıyor. Fuar da çok sayıda etkinlik düzenlenirken, 500’ü aşkın yazar okurlarıyla buluşuyor.

1000’den fazla etkinlik düzenlenecek

27 Mart’a kadar birçok söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk aktiviteleri de fuar alanında gerçekleştirilecek. Ayrıca, fuar süresince toplamda 1000’den fazla etkinlik düzenlenecek.

“Konuk ülke Macaristan”

Fuar’a Macaristan Ankara Büyükelçiliği de destek verirken 17. Ankara Kitap Fuarı aynı kapsamda önemli bir Macar yazarı da ağırlıyor. Fuarın “Uluslararası Onur Konuğu” Edit Tasnádi olacak. Günümüz Macar edebiyatının prestijli yazarlarından birisi olan Edit Tasnádi fuarda okurlarla buluşacak.
Çok sayıda kültürel etkinlik, imza ve söyleşi programlarının düzenleneceği 17. Ankara Kitap Fuarı’nın bu yıl, milyonları  aşkın kitapsevere ev sahipliği yapması bekleniyor.

"Yoğun bir kalabalık var buna rağmen satışlar düşük"

 Fuarda stant sorumlusu olan  ve Yeni Journal'a konuşan Osman Bedir," Öğrenciler kitaplara oldukça ilgi gösteriyorlar ama sadece fiyatlarını sorabiliyor,alamıyorlar. Gerçekten yoğun bir kalabalık var ama kimse alışveriş yapmıyor. Son zamanlarda kağıt fiyatlarında yaşanan artış kitap fiyatlarına da yansıdı. Bu durumda kitaba olan ilginin ekonomik sebeplerden dolayı azalmasına yol açtı. Örneğin, stantta bulunan ve öğrencilerin oldukça ilgi gösterdiği bir set kitap var, fiyatı 230 TL. Haliyle, ortaokul ve lise öğrencileri sadece bakmakla yetiniyor" dedi.

Bir diğer stant görevlisi Erkan Güneş ise,satışların umdukları gibi olmadığını dile getirerek şunları söyledi:
" Bu yıl 17’ncisi düzenlenen Ankara Kitap Fuarı'na ilgi büyük fakat satış olarak baktığımızda diğer fuarlara oranla düşük. Bu hafta sonu biraz hareketliydi ama genel olarak durgun. Öğrenciler 600- 700 TL olan setleri almak istemiyor. Genellikle KPSS ve dil kitapları ağırlıklı çalışıyoruz, fiyatı yüksek olan kitaplar tercih edilmiyor biz de öğrencileri daha uygun olan kitaplara yöneltiyoruz."