Ekin Hazal DOĞRUYUSEVER/ Ülke genelinde etkili olan şiddetli kar nedeniyle, demiryolu taşımacılığında aksama yaşanmaması için, adeta alarma geçildi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bünyesinde, beklenen kar yağışı öncesi kriz masası oluşturuldu.

Pezük: Gerekli tüm tedbirlerimizi aldık

Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük, TCDD’nin resmi sayfasında yaptığı açıklamada, Genel Müdürlüğün 24 Ocak-4 Şubat tarihlerini kapsayan yarıyıl tatilinde artan yolcu talebini karşılamak için, çeşitli tedbirler aldığını belirtti. Pezük, "TCDD Taşımacılık olarak vatandaşlarımızın konforlu, rahat bir ortamda seyahatlerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bunun için gerekli tüm tedbirlerimizi aldık" diye konuştu.

Yarıyıl tatili döneminde, kış mevsiminin hava koşulları da dikkate aldığında, tüm trenlere talebin daha da arttığına dikkati çeken Pezük, Ankara-Konya-Ankara ve Ankara-İstanbul-Ankara arasında ilave seferler koyduklarını TCDD’nin resmi sitesinde yazılı olarak bildirdi.

Yılmaz: Şu an benim için en güvenli yolculuk hızlı tren

Olumsuz hava koşulları sebebiyle, karayolu ulaşımıyla Eskişehir’e Hızlı Tren seferiyle gitmek istediğini belirten Aylin Yılmaz ise, şöyle dedi: “Ülke genelinde kar yağışına ilişkin çeşitli uyarılar yapıldı. Ama açıkçası bu kadar çok kar yağacağını tahmin etmezdim. İşim dolayısıyla Ankara’dan Eskişehir’e gitmek zorundayım. Fakat olumsuz hava koşulları sebebiyle, özel aracımla hareket edemedim. Yine aynı şekilde kara yolculuğunu da gizli buzlanma riskinden ötürü tercih etmedim. Şu an için en güvenli yolculuk hızlı tren. Fakat o kadar çok talep var ki, bilet bulmakta zorlanıyorum.”