Bursa'da BUDO ve İDO seferleri iptal

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ve İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) bazı seferleri, elverişsiz hava şartları sebebiyle iptal edildi.
Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ve İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) bazı seferleri, elverişsiz hava şartları yüzünden iptal edildi. BUDO ve İDO resmi sayfasından yapılan paylaşıma göre iptal seferleri şu şekilde:
BUDO'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre,
07:00 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferi
08:30 tarihindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)
09:30 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)
09:30 tarihindeki Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas)
10:00 tarihindeki Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)
10:30 tarihindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya) seferi olumsuz hava şartları sebebiyle iptal edildi.
İDO'nun internet sitesinde yer alan açıklamada ise şöyle denildi:
07:15 Bursa- Yenikapı seferi
08:30 Bursa- Armutlu- Armutlu Tatil Köyü- Yenikapı- Kadıköy seferi
10:30 Bursa- Yenikapı- Kadıköy- Kabataş seferi olumsuz hava şartları sebebiyle iptal edilmiştir.

Deniz taştı, yollar kapandı

Edirne'nin Enez ilçesinde şiddetli lodos sebebiyle denizin taşması sonucu sahil yolları kapanırken, suyun sitelere girmesine ramak kaldı.
Edirne'de dün başlayan şiddetli lodos bugün de sahil kesiminde etkisini artırarak devam ediyor. Enez'de etkili olan lodos sebebiyle deniz taştı. Denizden taşan sular, sahil şeridindeki yolları kapadı. Sahil şeridinde bulunan yazın kullanılan birçok beach su altında kaldı. Yükselişini sürdüren suların site bahçelerine girmesine ramak kaldı.



Enez Belediyesi vatandaşları uyardı

Enez Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından yapılan uyarıda, "Önümüzdeki birkaç gün boyunda rüzgarın çok sert esmesi beklendiğinden soba zehirlenmesi, ağaç devrilmesi, çatı uçması ve benzeri olumsuzlukların yaşanmaması açısından dikkatli olunması ve kesinlikle balıkçılarımızın denize açılmaması gerekmektedir" ifadelere yer verildi.

Zarar gün ağarınca ortaya çıktı 

Bursa'nın Gemlik ilçesinde dün gece yaşanan fırtına felaketinin verdiği zarar hava aydınlanınca ortaya çıktı. Yer yer hızı 90 km/h ulaşan lodos, önüne neyi kattıysa alıp götürdü. Dalgaların boyu 5 metreyi aşarken birçok ev ve işyerini su bastı. Yaşanan fırtınanın verdiği zarar için ekipler seferber oldu.
Marmara Bölgesi’nde etkili olan fırtına ve sağanak yağış, Bursa‘nın Gemlik ilçesini vurdu. Gece saatlerinde saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan lodos ve sağanak yağış, Marmara Denizi’ni taşırdı. Gemlik sahil kıyısındaki ev ve iş yerlerini su basarken bir çok otomobilde maddi hasar oluştu. Bazı tekneler battı, bazı tekneler ise karaya oturdu. Balıkçılar ise teknelerinin başında sabaha kadar beklediler. Gece boyu devam eden fırtınanın verdiği zarar gündüz hava aydınlandığında ortaya çıktı. Belediye ekiplerinin temizlik çalışmaları sürüyor.

Şiddetli fırtına seyir halindeki tırı devirdi 

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde şiddetli fırtınada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği tır yolun sağ tarafındaki boş araziye devrildi. Kazada tır sürücüsü başından hafif şekilde yaralandı.
Manisa'nın Saruhanlı ilçesi Kumkuyucak Mahallesinde dün akşam saat 23.40 sıralarında İ.Y.B. (49), 35 HE 4070 plakalı tır ve 35 ADL 644 plakalı dorsesi ile Kumkuyucak - Lütfiye istikametinde seyir halindeyken şiddetli fırtınanın da etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan tır yolun sağ tarafında bulunan boş araziye doğru yan yatarak devrildi. Meydana gelen kazada sürücü İ.Y.B. başından hafif şekilde yaralanırken olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Gölmarmara Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. İ.Y.B. hastanede yapılan tedavisinin ardından hayati tehlikesi bulunmadığından dolayı taburcu edilirken sürücünün yapılan alkol testinde alkolsüz olduğu tespit edildi.
Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

Çatı anne ile oğlunun üstüne uçtu

Kağıthane’de şiddetli lodos nedeniyle bir binanın çatısı uçarak o esnada kaldırımda yürüyen anne ve oğlunun üstüne düştü. Dehşet anları kameralara yansırken, bacağından yaralanan anne ile kolundan yaralanan oğlu ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Olay, dün saat 16.00 sıralarında Kağıthane Gürsel Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mega kentte dün şiddetini artıran lodos nedeniyle birçok ilçede binaların çatısı uçtu, ağaçlar, tırlar ve saat kulesi devrildi. Akşamüstü ilçedeki bir cadde üzerindeki binanın da çatısı şiddetli lodos nedeniyle uçtu. 

O esnada kaldırımda oğlu Erkan Onur Süleymanoğlu (33) ile yürüyen Günay Süleymanoğlu (55), uçan çatının altından kaldı. Olay sonucu anne bacağından, oğlu ise kolundan yaralandı. Dehşet anları ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, vatandaşlar yürüdüğü esnada çatı uçuyor. Uçan çatı kaldırımda yürüyen anne ve oğlunun üstüne düşüyor. Çatının altında kalan anne ve oğluna çevredeki esnaf yardıma koşuyor.

Sağlık durumları iyi

Öte yandan olayın ardından ihbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı anne ve oğlunu yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesine kaldırarak tedavi altına aldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

“Bir baktık ki tahtaların altında teyzeyle oğlu duruyordu”

Esnaf Nizamettin Ertürk, “Biz sese çıktık, bir baktık ki tahtaların altında teyzeyle oğlu duruyordu. Arkadaşlarla beraber tahtaları kaldırdık. Teyzenin bacakları kırık olduğu için ambulansa haber verdik. Anne ve çocuk, 2 yaralı var. Annesinin bacakları, oğlunun da kolu kırıktı. Ambulansı aradık geldi, polis arkadaşlarda geldi. Sonra gönderdik. Büyük bir facia yaşanabilirdi, Allah korudu” dedi.


 

Çanakkale Boğazı’nda feribot seferleri durduruldu

Çanakkale’de 2 gündür etkili olan şiddetli lodos fırtınası nedeniyle Çanakkale Boğaz hattındaki gemi seferleri geçici olarak askıya alındı.
Çanakkale Boğazı ve adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş., bugün Kuzey Ege'deki hava muhalefeti sebebiyle bazı feribot seferlerini geçici olarak askıya aldı. Konuya ilişkin GESTAŞ A.Ş.’den yapılan yazılı açıklamada; “30.11.2021 Salı (bugün) Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ve Gelibolu-Lapseki hatlarında, olumsuz hava şartlarından dolayı seferlerimiz saat 08:25 itibariyle geçici süreyle durdurulmuştur” ifadelerine yer verildi.
Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü, telsiz anonsuyla seferlerin durdurulduğunu diğer gemilerin kaptanlarına da bildiriyor.
Öte yandan, boğazın yanı sıra karada da zor anlar yaşanıyor. Sabah saatlerinde işe gitmek isteyen vatandaşlar lodos fırtınasıyla mücadele ediyor.

Altınova’da ağaçlar devrildi

Yalova'nın Altınova ilçesinde etkili olan fırtına ağaçların devrilmesine neden oldu.
Yalova’nın Altınova İlçesinde dün akşam şiddetini arttıran kuvvetli fırtına 7 ayrı noktada ağaçların devrilmesine neden oldu.
İlçede ağaçların devrilmesi nedeniyle oluşabilecek tehlikeli durumların önlenmesine yönelik kritik noktalarda elektik kesintisine gidildi.
Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliği ile Altınova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Garaj Amirliği ekipleri ilçe genelinde teyakkuza geçti.
Vatandaşlardan kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yan yatan geminin akıbeti gün ağarınca görüldü

Maltepe'de AYİŞ 1 isimli Ro Ro gemi halatının kopması sonrası fırtınanın etkisiyle sürüklenerek karaya oturmuştu. Gece boyunca etkili olan lodos nedeniyle gemi yan yattı. Yan yatan geminin son hali görüntülendi.

Maltepe'de kuvvetli lodos nedeniyle dün akşam saatlerinde Kumcular İskelesine demirli olan gemilerden AYİŞ 1 isimli Ro Ro, halatının kopması sonucu sürüklenerek kıyıya oturmuştu. Olay yerine intikal eden Kıyı Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mehmetçik römorkörü gece boyunca tedbir amaçlı bölgede kaldı. Gece boyunca etkili olan kuvvetli lodos sonrası sonrası karaya oturan gemi yan yattı. Sabah sahile gelen vatandaşlar yan yatan gemiyi şaşkınlıkla izledi.

Kapadokya'da balon uçuşları iptal edildi

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle sıcak hava balon turları iptal edildi.
Doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Kapadokya'da turistlerin rağbet gösterdiği etkinliklerin başında yer alan sıcak hava balon turu bugün yapılamadı.
Nevşehir'in Göreme beldesi ile Çavuşin köyü çevresindeki alanlardan turistlerle birlikte peş peşe yükselerek peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadilerin kuş bakışı izlenmesine olanak sağlayan etkinliğin rüzgârın şiddetini yitirmesiyle hafta sonu yeniden başlaması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahminleri sonrasında Nevşehir’e sarı uyarısı yapılmasının ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce Kapadokya bölgesinde sıcak hava balon turları iptal edildi.
Kapadokya'da sıcak hava balon turları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM) yapılan değerlendirmelerin ardından uygun hava koşullarında gerçekleştirilebiliyor.

Teknelerini kurtarmaya gelip can kurtardılar 

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde etkili olan fırtına sonrasında deniz taştı, sahil sular altında kaldı. Teknelerini kurtarmak için sahile gelen vatandaşlar, dev dalgaların arasında kalan bir kediyi de kurtararak sahilden uzaklaştırdı.
Kocaeli’nin Gebze ve Darıca ilçelerinde şiddetli fırtına ve lodos gün boyu etkisini sürdürdü. Fırtına ile birlikte birçok binanın çatısı uçarken, sahil kesimlerinde ise oluşan dev dalgalarla birlikte tekneler sular altında kaldı. Kayalıkları aşan ve palmiye ağaçlarının boyuna ulaşan dalgalar, sahili de doldurdu. Fırtınayı gören balıkçılar ve tekne sahipleri, teknelerini kontrol edebilmek için sahile koştu. Teknelerini güvene alan vatandaşlar, çok korkmuş bir kediyi dalgalara kapılmaktan son anda kurtardı. Vatandaşlar, ıslanan ve bitkin düşen kediyi, sahilden uzaklaştırarak güvenli bir yere götürdü.



“Tekneyi kurtarırken bunu da kurtarmak nasip oldu”

Kediyi dalgaların arasında gördüklerini ve hemen kurtardıklarını söyleyen Hakan Kara, “Dalgaların arasındaydı, yavruları vardı büyük ihtimal, onları bulamadık. Neyse ki bunu kurtardık. Zabıtaya haber vereceğiz şimdi. Böyle durumlarda müdahale ediyorlar, gelip ilgileniyorlar sağ olsunlar. Çok korkmuş, büyük ihtimal yavrularını aramıştır. Şuan hala tedirgin. Tekneyi kurtarmaya geldik, tekneyi kurtarırken bunu da kurtarmak nasip oldu” dedi.

“Bu kadar yoğun dalgayı ilk defa görüyorum”

Tekne sahibi olduğunu ve teknesini kontrol etmek için sahile geldiğini söyleyen İbrahim Uçar ise “Tekneye bakmaya geldim ama şuan hava şartları çok kötü. İlk defa böyle bir şey görüyorum. Tekneyi göremedim, şu an hiçbir şekilde gözükmüyor. Aşırı dalga var. Nasıl olacak bilmiyorum. Bu kadar yoğun dalgayı ilk defa görüyorum. Teknenin durumunu da bilmiyorum. Dalgalar ayaklarımıza kadar geliyor. Bu şekilde gitmek imkansız. Şuan gidemiyorum, sadece uzaktan bakıyorum” diye konuştu.

Kocaeli'de bilanço ağır

Kocaeli’de etkili olan lodos sonrası ev ve iş yerlerinin giriş katını su bastı. Vatandaşlar evlerinde mahsur kalırken lodos sebebiyle meydana gelen olaylarda 8 kişi yaralandı, 1 kişi de hayatını kaybetti.

Marmara’yı etkisi altına alan lodos Kocaeli’de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Şiddetli rüzgar sebebiyle denizden taşan sular, evlerin ve iş yerlerinin giriş katlarını bastı. Vatandaşlar evlerinde mahsur kalırken itfaiye ekipleri, dükkanlarda ve zemin katlarda biriken suları tahliye etmek için gece boyu çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Sahil şeridinde yer yer dalga boyu 2 metreye kadar ulaşıyor. Ayrıca lodos sebebiyle meydana gelen olaylarda 8 kişinin yaralanırken, 1 kişi de hayatını kaybetti.



“Vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı”

İtfaiye ekiplerine yardım eden mahalle sakini Levent Şişman, “Gelen lodosla beraber Halıdere Sahil Yolunu su bastı. Vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Evlerin zemin ve dükkan kısmı su dolmuş durumda. İtfaiye ekipleri yollarda bulunan suyu boşalttı. Şimdi de evlerin giriş katında bulunan suları boşaltıyor. Bizler de özellikle ipleri kopan ve denize giren sandalları çıkarmaya çalışıyoruz. Bodrum katlarında 1 buçuk metreye yakın sular var. Hatta 03.00’ten sonra suların daha da yükseleceği ve fırtınanın şiddetinin daha da artacağı söyleniyor. O saate kadar biz vatandaşlar olarak ekiplerimize yardım edeceğiz” dedi.

“1 kişi hayatını kaybetti, 66 çatı uçtu, 11 tekne battı”

Konuya ilişki Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada, "İl genelinde 66 çatı uçması ve tehlike arz eden durum, 20 ağaç devrilmesi, 1 baca yıkılması,1 tabela düşmesi, 1 iskele kalıbı çökmesi ve 2 minare yıkılması olmak üzere toplam 91 olay meydana gelmiştir. Etkili olan fırtınada toplam 11 tekne batmış, bunlardan 7 tanesi karaya çıkarılmıştır. Ayrıca 67 trafoda elektrik kesintisi yaşanmış olup ekipler tarafından gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Meydana gelen bu olaylarda 8 vatandaşımız yaralanmış olup, 1 vatandaşımız da çatıdan düşmek suretiyle vefat etmiştir” ifadelerine yer verildi.

Balıkesir'de lodos yıktı, geçti 

Balıkesir'de gündüz saatlerinde orta şiddette esen lodos, gece etkisini arttırdı. Sert esen lodosa ağaçlar dayanamadı. Bazı evlerin çatıları uçarken, bir otobüs durağı ise yıkıldı. Maddi zararla atlatılan lodos fırtınasında camiden anonslar yapılarak vatandaşların evde kalması istendi.

Gündüz Ayvalık ve Edremit sahilinde etkili olan lodos fırtınası gece saatlerinde Balıkesir il merkezinde kendini gösterdi. Gündüz orta şiddette esen lodosun aksine gece sert esen rüzgara hiç bir şey dayanmadı. İl merkezinde çok sayıda ağaç yerinden sökülürken, ağaç dalları otomobillere zarar verdi. Balıkesir Valiliği ve Karesi Kaymakamlığı'nın bulunduğu sokaklardaki ağaçlar cadde üzerine devrilirken, trafikte de aksamalar meydana geldi.
Paşaalanı Mahallesi'nde bir sokakta lodosun şiddetine dayanamayan apartman bacası yıkıldı. Binadan ayrılarak park halindeki bir aracın üzerine düşen baca maddi hasara neden oldu.
Öte yandan şiddetli rüzgar elektrik tellerinden de kıvılcımlar çıkarttı. Kıvılcımların yayıldığı o anlar ise cep telefonları ile kaydedildi. Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüs durağı lodosun şiddetine dayanamadı. Yerle bir olan durakta şans eseri kimsenin bulunmadığı öğrenildi.
Gece yarısına kadar şehirde maddi hasara yol açan lodos fırtınası gece yarısından sonra etkisini kaybetti.

Kızını korumak isterken canından oldu

Esenyurt'ta dün etkili olan lodos sırasında annesine gitmek üzere çocuğu ile birlikte evden çıkan Elif Şanver, uçan çatıdan kızını korumak isterken canından oldu.
Esenyurt'ta yaşayan Elif Şanver, dün etkili olan lodos sırasında kızı ile birlikte annesine gitmek üzere evinden çıktı. Bu sırada lodos nedeniyle uçan bir evin çatısı, Şanver'in yürüdüğü yola düştü. Kızını korumak için siper olan Şanver, çatının altında ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Şanver, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Şanver'in cenazesi Adli Tıp Kurumuna getirildi. Şanver'in gözü yaşlı yakınları, Adli Tıp Kurumu'na gelerek otopsi işlemlerinin ardından cenazesi teslim aldı.
Elif Şanver'in kayınbiraderi Seyfi Ali Şanver, "Biz olayı sonradan öğrendik. Hastanede vefat ettikten sonra öğrendik. Çatının düştüğünü fark etmiş. Çocuğunu korumak için üstüne kapanıp vefat ettiğini söylediler bize. Ondan başka bildiğimiz bir şey yok. Bugün de buraya geldik. Evden annesinin yanına gitmek için çıkmış" şeklinde konuştu.

"Çocuğunu kurtardı kendi öldü"

Elif Şanver'in kayınpederi İbrahim Şanver ise "Köyde cenazem vardı. Cenazeye gittim buraya geldim cenazeyle karşılaştım" dedi.
"Gelinim çocuğunu kurtarmak için kendini feda etti" diyen dede Şanver şöyle konuştu: "Elif annesine giderken cam balkon düşmüş. Çocuğu da kurtarayım derken kendi öldü. Çocuğunu kurtardı kendi öldü hepsi bu. Çocuğun durumu iyi onda bir şey yok. Çocuk benimle yaşayacak ben onu kime veririm ki o benim çiçeğim. Annesinin hatırası o"

AFAD son durumu açıkladı

 AFAD, ülke genelindeki olumsuz hava koşulları hakkında son durumu açıkladı.
AFAD tarafından yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları yaşanan illerdeki son durum ile ilgili bilgi verildi. Yapılan açıklamada olumsuzluk yaşanan illerdeki son durum şöyle:
"İstanbul
29.12.2021 tarihinde İstanbul ili genelinde meydana gelen ve hızı zaman zaman 100 km/s üzerine çıkan şiddetli rüzgar, çeşitli seviyede kazalara neden olmuştur. İstanbul 112 Acil Çağrı Merkezinden 2075 ihbar alındığı bildirilmiştir.
Olumsuz hava şartları nedeniyle 93 çatı uçması, 233 ağaç devrilmesi olayı yaşanmış, 343 tehlike arz eden parça, 95 trafik ışığı ve yön tabelası, 18 araç ise hasar görmüş ve tüm bu olaylara müdahale edilmiştir.
112 Sağlık Komuta Merkezinden İstanbul AFAD Müdürlüğüne iletilen bilgi çerçevesinde, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle 44 vatandaşımızın yaralandığı ve 4 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisi alınmıştır.
Ortaya çıkabilecek ihtiyaçlar çerçevesinde İstanbul AFAD Müdürlüğü ekipleri teyakkuz halindedir.
Bursa
26-29.12.2021 tarihleri arasında meydana gelen şiddetli rüzgâr nedeniyle 64 ağaç devrilmesi, 81 tehlike arz eden parça ihbarı, 45 çatı uçması, 1 trafik kazası, 11 tabela uçması ve 7 hasar tespit ihbarı olmak üzere toplam 209 olay meydana gelmiştir. Meydana gelen olaylarda an itibarıyla herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bilgisi alınmıştır.
Bolu
29.12.2021 tarihinde meydana gelen şiddetli rüzgâr nedeniyle Mudurnu ve Göynük ilçelerinde toplam 2 çatı uçması olayı meydana gelmiş olup an itibarıyla herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bilgisi alınmıştır.
Kocaeli
28-29 Kasım 2021 tarihinde il genelinde etkili olan aşırı yağış ve fırtınadan dolayı 123 çatı uçması, 5 tehlike arz eden olay, 23 ağaç devrilmesi, 1 direk devrilmesi, 1 baca yıkılması, 1 iskele kalıbı çökmesi, 2 minare yıkılması, 4 su taşkını, 14 sera hasarı, 6 araç hasarı, 1 duvar çökmesi, 2 tabela devrilmesi olmak üzere toplam 184 olay meydana gelmiştir. Ayrıca il genelinde 60 trafoda elektrik kesintisi yaşanmış olup SEDAŞ tarafından çalışmalar devam etmektedir.
11 tekne batması meydana gelmiş olup 7 tekne karaya çıkarılmıştır. Meydana gelen olaylarda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 8 vatandaşımız yaralanmıştır.
İzmit Arızlı köyü cami minaresi yana yatmıştır. Minarenin indirilme çalışmaları devam etmekte olup 4 ev tedbir amaçlı olarak boşaltılmıştır.
Tekirdağ
29.12.2021 tarihleri arasında meydana gelen şiddetli rüzgâr nedeniyle 1 ağaç devrilmesi, 2 direk devrilmesi, 4 çatı uçması, 1 tabela uçması olmak üzere toplam 8 olay meydana gelmiştir. Meydana gelen olaylarda an itibarıyla herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bilgisi alınmıştır.
Yalova
28-29 Kasım 2021 tarihleri arasında meydana gelen şiddetli rüzgâr nedeniyle 10 ağaç devrilmesi, 1 tehlike arz eden parça ihbarı, 5 çatı uçması, 1 çit devrilmesi ve 1 ekip talebi olmak üzere toplam 8 olay meydana gelmiştir. Meydana gelen olaylarda an itibarıyla herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bilgisi alınmıştır.
Zonguldak
29 Kasım 2021 tarihleri arasında meydana gelen şiddetli rüzgâr nedeniyle Ereğli ilçesinde 2 konutun çatısı uçmuş, 1 konutun çatısı yanmış ve 1 konutunda balkonunda yangın meydana gelmiştir.
Balıkesir
29 Kasım 2021 tarihleri arasında meydana gelen şiddetli rüzgâr nedeniyle 8 çatı hasarı, 1 ev duvarı yıkılması ve 2 araç hasarı meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bilgisi alınmıştır."
AFAD, vatandaşların, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

Fırtına Ankara'ya ulaştı

Ülke genelinde etkili olan fırtına ve yağışlı hava, Ankara'da da etkisini göstermeye başladı.
Ankara'da öğle saatlerinde etkisini artıran fırtına ve sağanak yağış nedeniyle ağaçlar devrilirken, bazı binaların da çatıları hasar gördü. Keçiören'de bir ağacın devrilmesi güvenlik kamerasına yansıdı.

İzmir'de tekneler battı

İzmir'de etkili olan fırtına sebebiyle Aliağa ilçesinde balıkçı tekneleri battı. Şiddetli lodos nedeniyle sahil bandında 4 tekne zarar görürken 3 tekne alabora oldu.


İzmir'de dün sabah saatlerinde başlayan ve bugün de etkisini gösteren fırtına, kentin kuzeyinde de hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Aliağa ilçesi Su İskelesi mevkiinde şiddetli lodos nedeniyle kabaran deniz suları kıyı bandına taşarken, tekne sahipleri de zor anlar yaşadı.

Kuvvetli lodos nedeniyle iskelede bulunan 4 tekne zarar görürken 3 tekne de alabora olarak battı. Kuvvetli fırtınanın akşam saat 22.00 sıralarına kadar tüm kentte devam etmesi bekleniyor.

Karabük’te çatılar uçutu, ağaçlar ve duvarlar yıkıldı

Karabük’te etkili olan şiddetli fırtına birçok bölgede çatıları uçurdu, ağaçları ve duvarları yıktı.


Meteorolojinin turuncu uyarı verdiği illerden biri olan Karabük’te şiddetli rüzgar, kentin birçok bölgesinde etkili oldu. Kartaltepe Mahallesinde fırtına ile birlikte uçan çatılar, park halindeki araçların üzerine düşerek maddi hasara neden oldu. Namık Kemal Mahallesinde ise garaj çatısı uçarak yandaki başka bir eve çarptı.

Yenimahalle’de ise bir evin çatısından kopan duvar ve tuğlalar park halindeki bir aracın üzerine devrildi. Hurdaya dönen aracın sahibi Vedat Kırış, evinde oturduğu sırada kütleme duyduğunu, aşağıya indiğinde ise aracını bu halde bulduğunu söyledi.


Cevizkent Mahallesinde ise fırtınadan dolayı devrilen ağaç, park halindeki araca zarar verirken, Hürriyet Mahallesinde ise bir apartmandan kopan duvarlar ise yola düştü. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı fırtınada bazı bölgelerde ise elektrik ve telefon direkleri devrildi.