Kendisini zengin bir mirasçı olarak tanıtan Anna Sorokin, aralarında bankalar ve lüks otellerin de yer aldığı onlarca şirketi dolandırdı. Netflix’i kendisi hakkında yaptığı belgeseli değerlendiren Sorokin, 'Hikayemi anlatabilecek tek kişi benim' yorumunda bulundu.

'Anne Delvey' sahte adıyla, kendisini zengin bir mirasyedi olarak tanıtarak New York sosyetesine giren ve sonrasında aralarında bankalar ve lüks otellerin de yer aldığı onlarca varlıklı şirketi dolandıran Anna Sorokin, hikayesini konu alan Netflix dizisi 'Inventing Anna' hakkında konuştu.

Aktris Julia Garner'ın Sorokin'i canlandırdığı 'Inventing Anna' isimli yapım, 2021 yılının sonunda gösterime girdi.

Tüm dünyada izlenme rekorları kıran diziyle ilgili Daily Mail'e konuşan Sorokin, ‘İzlemek istiyorum ama hapisten çıkana kadar beklemem gerek. Çünkü hapisteyken Netflix hesabı almam söz konusu olamaz’ ifadelerini kullandı.

Dizinin yapımcısı Shonda Rhimes ile işbirliği yapmasına rağmen dizinin doğruları sunup sunmayacağına dair fikri olmadığını belirten Sorokin, ‘Hikayemi anlatabilecek tek kişi benim. Tüm bunlar olurken yanımda başka kimse yoktu’ dedi.

Sorokin, ayrıca hapishanede anılarını yazdığını kaydederek ‘Farklı yayıncılarla görüşüyorum’ diye konuştu.

Sahte mirasyedi Anna Sorokin, toplamda 200 bin dolarlık dolandırıcılık suçuna karışmıştı.

Sorokin, hikayesini Netflix'e 320 bin dolar karşılığında satmış, ancak bu paranın büyük kısmı tazminat cezalarına gitmişti.

Sorokin, 2019 yılı Amerikan bankalarından sahte belgelerle 100 bin dolar kredi alması yüzünden büyük hırsızlık teşebbüsü, ikinci derecede hırsızlık ve hizmet hırsızlığı suçlarından hüküm giydi.

(Medya Tava)