1988’de İngiltere güzeli seçildikten sonra Dünya Güzellik Yarışması’nda da ikinci olan Kirsty Bertarelli, son günlerde boşanmasıyla beraber elde ettiği rekor tazminatla gündeme geldi.

50 yaşındaki model ve şarkıcı, İsviçreli iş insanı, milyarder eşi Ernesto Bertarelli’den boşanırken, İngiltere’nin en zenginlerinden biri oldu. 400 milyon sterlin tazminat alarak, İngiltere tarihinin en yüksek boşanma tazminatını alan kişi unvanını elde etti. 



21 yıllık evliliklerini bu yıl bitiren çiftin boşanma haberi yaz aylarında ortaya çıkmıştı. Çiftin sözcüsü, boşanma kararını ortaklaşa verdiklerini ve dostça ayrıldıklarını açıklamıştı.

Bertarelli çifti, Sunday Times’ın en zenginler listesinde 9,2 milyar sterlinlik servetleriyle 14’üncü sırada yer almıştı. Servetleri Bahamalar, Brunei, Ermenistan gibi bazı ülkelerin gayri safi yurtiçi hasılasından bile daha büyük.

Eski güzelin, nakit tazminatın yanında ayrıca, İsviçre’de bu yıl 52 milyon sterline satın alınan lüks ev ile İsviçre’nin Gstaad kayak merkezinde 8 milyon sterlinlik bir evi daha aldığı öğrenildi. Dolayısıyla toplam tazminat miktarı 400 milyon sterlini aştı.