Volkan ESER/ Güneydoğu’nun her alanda merkezi konumunda bulunan ve 33 ayrı medeniyete beşiklik etmiş tarih ve kültür şehri Diyarbakır önemli misafirleri ağırladı.

Son yıllarda her alanda muazzam gelişme gösteren huzur ve güven ortamının da, tam anlamıyla sağlandığı Diyarbakır, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Kenttin sahip olduğu tarihi ve kültürel varlıkları yoğun ilgi görüyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’un eşi Sabriye Şentop, bazı Milletvekillerinin eşleriyle birlikte Diyarbakır’a gitti. Havalimanında AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Suna Kepolu Ataman ve İl Valisi Münir Karaloğlu tarafından karşılanan heyet, ilk olarak HDP il binası önünde ‘Evlat Nöbeti’ sürdüren aileleri ziyaret etti.

Burada ailelerle yapılan görüşmenin ardından Sabriye Şentop ve Milletvekillerinin eşleri, kentin tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.

Hz Süleyman’da dua ettiler

Kadim ve kültür kenti Diyarbakır’a adeta hayran kalan heyet, Sur İlçesindeki tarihi mekanları gezdi. Sırasıyla Hz. Süleyman Türbesi, İçkale Kültür merkezi, Dört Ayaklı Minare ve Anadolu’nun en eski camilerinden 5.Harem-i şerif Ulu camiyi gezdi. Sabriye Şentop ve Milletvekillerinin eşleri Hz. Süleyman Türbesinde dua etti.