Siirt'in tarihinde ve kültüründe yer alan, şiir ve türkülere konu olan hikayeleri koreografilerle anlatan dans topluluğu, vatandaşlardan tam not aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gösteriyi Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Ali Aytek, Kadir Yıldız ve Belediye Başkanı Danışmanı Şefik Erden ve vatandaşlar izledi.

Gösteri sonunda, 40 kişilik dans ekibine çiçek takdim eden Vali Hacıbektaşoğlu ve eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Siirt gösteri sanatları topluluğu yönetmeni Zakir Alp ve Ramazan Kayıkçı kutladı, başarı dileğinde bulundu.

Siirt Belediyesinin kültür ve sanat etkinliklerinin artarak devam edeceğini belirten Vali Hacıbektaşoğlu, gösteriyi izleyen tüm vatandaşlara teşekkür ederek, bu kültürel ve sanatsal çalışmaların Siirt’in tanıtıma büyük katkı sağladığını ifade etti.

Gençlerin çok güzel muhteşem bir gösteriyi üç dilde sergilediklerini kaydeden Vali Hacıbektaşoğlu, “Biz hem Botan Efsanesi Sanat Topluluğunu, gençlerimizi, kardeşlerimizi, sanatçılarımızı, sanat ile uğraşanları müzik olur, dans olur, resim olur bizler her zaman yanlarında olacağız destekleyeceğiz ve onları izleyeceğiz. O kadar çok zenginiz ki ama en büyük zenginliğimiz insanımız bunu burada görüyoruz. Çok büyük ilim ve bilim insanları yetiştirmişiz, sanat ve kültür insanı yetiştirmişiz. Görüyoruz ki en büyük potansiyelimiz insanımız” dedi.