Başkent Müzisyenler Kültür ve Sanat Derneği ,  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın  “Müzik Emekçilerimiz İçin”  “Müzik Susmasın” sloganıyla başlattığı müzisyenlere 3000 TL hibe desteğine getirilen “vergi mükellefi olma” şartının kaldırılmasını talep etti.

Hibe kapsamının genişletilmesi için change.org sitesinde imza kampanyası başlatan dernek yayınladığı açıklamada,  Devletin vereceği 3000 TL destek ile müzisyenlerin biraz olsun nefes alacaklarına  vurgu yapılarak, son bir yıl içinde ekonomik sıkıntılar nedeniyle işsiz kalan müzisyenlerin vergi şartı ile bu hakları ellerinden alınırsa büyük sosyal sorunlar yaşayabilecekleri ifade edildi.

Açıklamada vergi mükellefi müzisyen sayısının çok az olduğu ve on binlerce müzisyenin vergi levhasının bulunmadığı belirtildi.  “Müzisyenlerin büyük bir bölümü sosyal güvenceden yoksun yaşamakta ve günlük sahne bedeli ile yaşamını sürdürmektedir. Yaklaşık 16 aydır müzisyenlerin tek kuruş geliri bulunmamaktadır”  ifadelerine yer verilen metinde daha önce 1000 TL pandemi desteği alan, başvuru yapmakta gecikenler dahil tüm müzisyenlere vergi levhası şartı aranmaksızın 3000 TL  yardım verilmesi istendi.

Kaynak:Haber Merkezi