İBB Başkanı İmamoğlu, belediyenin toplu ulaşıma zam teklifinin UKOME'de reddedilmesine yönelik "Sıkıntıları bizim çalışmamız. Ama tüm bu yapılanlar bizi sadece hırslandırır, bize zarar vermez. Safi kötülükle hareket ediliyor. Çünkü siyasi olarak dibi görüyorlar artık. Biz siyasi olarak hiçbir şey kaybetmedik" dedi.

İmamoğlu, zam talebinin gerekçesini, "Mazota yüzde 100 zam yapıp bize yüzde 18 zam yaparsanız olmaz. Bakın mazot dahil bir çok şeye son yıllarda ne kadar fazla zam geldi, bize 3 yılda sadece bir yüzde 18'lik, bir 6'lık iki zam yapıldı sadece" şeklinde açıkladı.

"Bu olanlar neden İzmir'de, Ankara'da değil de İstanbul'da oluyor?" diyen İmamoğlu, "Bilerek İstanbul'la uğraşılıyor. Neden? Ekrem İmamoğlu geldi, 'borç yiğidin kamçısıdır sıkıysa sen bul' dediler, gittik kaynak bulduk. Kendi dönemlerinde bulamadıkları kadar kaynak bulduk. Sıkıntılarının bu olduğunu biliyorum, bizim çalışmamız. Ama tüm bu yapılanlar bizi sadece hırslandırır, bize zarar vermez. Safi kötülükle hareket ediliyor. Çünkü siyasi olarak dibi görüyorlar artık. Biz siyasi olarak hiçbir şey kaybetmedik" diye konuştu.