Yerel ve ulusal yayın yapan medya kuruluşlarının temsilcileriyle iftar programında bir araya gelen AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, kentin gündemiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Gezi ve Osman Kavala davası üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik açıklamalara çok sert tepki veren Muhammet Şerif Aydın, şunları söyledi:

''Türkiye yakın tarihini çok yakından ilgilendiren bir yargılama dosyası ile karşılaştık. Gezi davasında başta Osman Kavala olmak üzere bütün vandallığın mimarı olduğuna kanaat getirilen sanıklara mahkemece cezalar verildi. Bunun üzerinden başta CHP’li Özgür Özel olmak üzere bazıları tarafından Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik haksızca ve alçakça tehditler kamuoyuna yansıdı. Muhalefet partilerinin bir bütün halinde HDP’sinden Deva Partisi'ne kadar aynı koronun sanatçılarına döndüğünü hayretle ve ibretle müşahade ettik. Osman Kavala denen kişi Soros’un Türkiye temsilcisi olup Türkiye’de yasal iktidarı sokak eylemleriyle sokak terörizmi ile devirmeye çalışan bir hareketin finansörlüğünü yapan kişidir. Gezi terörü üzerinden bu ülkede başta büyükşehirlerimiz olmak üzere sokak eylemleriyle büyük bir kaos oluşturulmaya çalışıldı. Bunun mimarlığını yapan kişilerin siyasi parti liderleri ve temsilcileri tarafından destekleniyor olması demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecektir. Gelecek nesiller terörizmle kol kola ve işbirliği halinde bir muhalefet temsilcisi grubunu hayretle okuyacaklardır. Buradan bir kez daha tekrar etmek isteriz ki gezi olayları bu ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen dış mihraklı hazırlanmış ve Türkiye’deki demokratik yapıyı yıkmaya yönelik sokak terörizmi içeren eylemler zinciridir. Bunu yapanlar, finanse edenler, planlayanlar her biri birer teröristtir.

Bu sokak eylemleriyle ülkemize, ülkemizin demokrasisine, ekonomisine ağır bedeller ödetmek isteyenlere mahkemece en uygun şekilde cezalar verilmiştir. Bu hukuk mecrası içerisindeki alana da herkes saygı duymak ve yargılama neticesini beklemek zorundadır. Bu olaylardan bahisle Cumhurbaşkanımıza dil uzatma hadsizliği gösteren kişilerin de, yaptığı açıklamaların da tepkilerin de tehditlerin de Türk Ceza Kanunu kapsamında suç olduğunu ve bu tehditlerin cezai müeyyideye tabi olduğunu Cumhuriyet savcılarımıza hatırlatmak istiyoruz. Kimsenin, milletvekili dokunulmazlığı zırhına güvenerek bu ülkenin %52 ile seçilmiş meşru Cumhurbaşkanı'nı tehdit etmesini, seni yargılayacağız diye naralar atmasını, seni mahkum edeceğiz diye alçakça konuşmasını izlemek, buna katlanmak zorunda değiliz. Nasıl ki normal bir vatandaş bir Cumhurbaşkanına bir milletvekiline bu tehdit dilini bu alçakça dili kullandığı takdirde yargılanacaksa savcılar bununla ilgili harekete geçecekse ve bu insanlar bundan dolayı ceza alacak iseler aynı şekilde bu hadsizliği bu alçaklığı yapan kişilerin sırf milletvekili sıfatını taşıyor olmaları kendileri için cezasızlık sebebi, soruşturma yapılamaması sebebi olamaz. Bu nefret dilini bu öfke dilini bu terör sözcülüğünü sürdüren bu şahıslara en etkin şekilde soruşturma açılmasını ve en adil şekilde yargılanmalarını bekliyoruz. Biliyoruz ve inanıyoruz ki halkımız bütün olan biteni en yakından görüyor ve müşahede ediyor. kimin halk için halkın değerleri için mücadele ettiğini de kimin dış güçlerin ve terör sevicilerin sözcülüğünü yaptığını da insanlarımız çok iyi görüyor." 

Ramazan ayına ilişkin de konuşan Muhammet Şerif Aydın, ''Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı için Hatim Zinciri oluşturduk. Diyarbakır’ın İslam orduları tarafından fethinin bu yıl 1383. yıl dönümü olması hasebiyle; 1383 Hatmi hedefleyerek başlattığımız bu zincir kapsamında bugün itibariyle 2796 Hatim okundu. Hatimlerimizi, Yasinlerimizi, inşaallah yarın yani Çarşamba günü Kadir Gecesinde Kurşunlu Camii’nde yapacağımız programla; Tüm Müslümanların ruhlarına ve hasseten tüm Diyarbakırlı müslüman kardeşlerimizin ölmüşlerinin ruhlarına hediye edeceğiz. Bu vesileyle de 27 Nisan Çarşamba günü Kurşunlu Camii’nde yapılacak olan Kadir Gecesi iftar programına ve Kuran tilavetine tüm Diyarbakırlı kardeşlerimizi, abilerimizi, ablalarımızı davet ediyoruz'' dedi. 

Ramazan ayı süresince gerçekleştirdiği programlar hakkında bilgi veren Başkan Aydın, ‘’Yardımlaşma, dostluk ve kardeşlik Ramazan'ın rahmeti ve bereketi ile daha güzel yaşanıyor. AK Parti Diyarbakır Teşkilatı olarak Ramazan ayını anlamına uygun bir biçimde geçirebilmek için gayret ettik. Milletvekilleri, il kademeleri, MKYK üyeleri, Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, 17 ilçe'nin başkanları, kadın kolları başkanları, gençlik kolları başkanları ve partililerin bulunduğu gruplar ile ayrı ayrı İlçelerde sahur saatlerine kadar devam eden programlarla Diyarbakır'ın her noktasında vatandaşlarımızla buluşmaya gayret ettik. Bizler 30 gün olan Ramazan’ı 90 günmüş gibi değerlendirdik. İftar öncesi ziyaret ettiğimiz ilçelerin köylerinde vatandaşlar ile bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinledik. İftar saatinde onlarca eve konuk olup iftarımızı bu ailelerle birlikte açtık. Hemşehrilerimizle aynı sofralarda iftar açıp, ülkemizin mevcut durumunu istişare edip, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ilettik. İftar programlarının yanı sıra teravih namazının ardından vatandaşlarımızla çay sohbetlerinde buluştuk.Ramazan ayındaki bir diğer etkinliğimiz ise ‘’iftara 5 kala’’ etkinliği. Bu etkinlikte genç kardeşlerimiz iftar öncesi sokaklardaki yerlerini alıyor, iftara yetişemeyen veya iftar saatinde görevi başında olan vatandaşlarımıza iftar kumanyalarımızı ikram ettiler. Her yıl Ramazan ayında yapılan teşkilat üyelerimiz ile iftar geleneğimizi de devam ettirdik. AK Parti kadroları olarak Ramazan ayını dolu dolu yaşamaya gayret ettik. Merkez ve kırsal demeden karış karış gezerek bu davanın sahibi olan milletimizle buluşmaya, iftar ve sahur vakitlerinde yapılan ev ziyaretlerinde sohbet tadında her kesimden halkın talep, görüş ve önerilerini almaya özen gösterdik. Bir yandan Ramazan’ın coşkusu yaşıyorken diğer yandan da Diyarbakır’ımızın sorunlarını konuşup notlar alıyor, taleplere çözümler üretiyoruz. Bu toplantı vesilesiyle önümüzdeki hafta idrak edeceğimiz Ramazan Bayramınızı hayırlı olmasını diliyoruz. Tüm Diyarbakırlı hemşerilerimizin Bayramını şimdiden tebrik ediyoruz'' diye konuştu.