Tek listenin olduğu seçimde Demirören Haber Ajansı Muhabiri Mücahit Ceylan başkanlığa seçildi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) 22. Olağan Kongresi seçimi yapıldı. Tek listenin girdiği seçimde eski Başkan Mehmet Veysi İpek 3 dönemini tamamladığı için aday olmazken ve Kongreye katılan  102 üyenin  oyunu alarak GGC yönetimine seçildi.

GGC 22. Olağan kongresi Diyarbakır, Mardin, Batman, Elazığ, Şanlıurfa ve Şırnak'tan gelen gazetecilerin katılımıyla gerçekleşti. Kongrede Mücahit Ceylan kongrede tek aday listesiyle girdi. 

Divan kurulu oluşmasının ardından mevcut yönetim tarafından faaliyet raporları okundu. Oy birliği ile Gazeteci Mahmut Bozarslan başkanlığında oluşturulan divan, okunan faaliyet raporları ve dilek ile temennilerin ardından seçime geçti. 201 üyesi olan cemiyet seçimlerine 102 üye katıldı. 

Oylama ile yapılan seçğmde oy çokluğuyla Mücahit Ceylan yönetime seçildi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyet Başkanı Mücahit Ceylan, yeni bir dönemin başlangıcındayız. seçime katılan gazetecilerin demokratik anlayışı bir daha yaşattıkları için teşekkürlerini dile getirdi.

Ceylan “201 üyeden 102 katılımın bize birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Tüm projelerimizi birlikte gerçekleştireceğiz ve birlik beraberliğimizi sağlayacağız" dedi.