Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; Erdoğan, partisin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, grup başkanvekillerinden ‘muhalefetin, özellikle de CHP’nin partiye yönelik tutumları ile ilgili sessiz kalmamalarını istediği’ öğrenildi.

Erdoğan’ın, grup başkanvekillerine, “Çıkıp muhalefete karşılığını verin. Meclis’te aktif olun, sessiz kalmayın” dediği kaydedildi.

Erdoğan’ın başkanlığında toplanan son AK Parti MYK toplantısının ana gündem maddesi asgari ücret ve sağlık çalışanlarının maaşlarına yapılacak düzenlemeler oldu.

Erdoğan’ın, “asgari ücretin 4 bin TL’nin altına düşürülmemesini istediği” belirtilirken, toplantıda dikkat çeken bir başka ayrıntı yer aldı.

Erdoğan, grup başkanvekillerinden ‘muhalefete karşı sessiz kalmamalarını’ istedi. Başta CHP olmak üzere muhalefet partilerinden hem AK Parti’ye hem hükümete hem de ‘şahsına yönelik sert eleştirilerin’ geldiğini belirten Erdoğan’ın, grup başkanvekillerinden de ‘aynı sertlikte karşılık vermelerini istediği’ belirtiliyor. Erdoğan’ın ayrıca grup başkanvekillerinden ‘iktidarın icraatlarını Meclis’te etkin bir dille anlatmalarını istediği’ de ifade ediliyor.

Asgari ücret, hayat pahalılığının gölgesinde 1 Aralık’ta başlamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yapılan çalışmalar neticesinde işçi tarafının 3750-4000 lira arasında, işveren tarafının ise 3500-3750 lira arasında asgari ücret istediğini belirtmişti.