HABER MERKEZİ/ Türkiye Cumhuriyetinin 98.Yılı ülke genelinde düzenlenen tören ve şölenlerle kutlanıyor. Etkinliklerin yanı sıra yayımlanan mesajlarla da Türkiye Cumhuriyetinin hep payidar kalacağına vurgu yapılıyor.

Ankara’nın Gölbaşı Belediyesi Kent Konseyi üyeleri, böyle anlamlı ve önemli bir günde Güneydoğu’ya çıkarma yaptı. Tarih ve kültür şehri Diyarbakır’a gönül köprüsü çerçevesinde gezi düzenleyen Gölbaşı Belediyesi Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Faruk Aypek, kentin tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi. Diyarbakırlı ünlü şair Cahit Sıtkı Tarancı müzesi başta olmak üzere, Sur İlçesindeki tarihi yerleri gezen Kent konseyi üyeleri, Diyarbakır’a adeta hayran kaldı.

Biriz beraberiz

Ankara Gölbaşı Belediyesi Kent Konseyi Başkan Yardımcısı ve Gölbaşı Spor basın sözcüsü Faruk Aypek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Diyarbakır’da Diyarbakırlılarla birlikte kutlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti.

Türkiye’de birlikte yaşayan halkların birbirleriyle hiçbir sorun yaşamadığını kaydeden Aypek, ‘’Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Kutlu olsun. Bu anlamlı günde bu ülkenin kurulmasında savaşmış ve şehit düşmüş yüzlerce şehidimizin memleketi Diyarbakır’dayız. Ülkemizin her bir yanı ayrı bir güzelliğe sahip. Önemli olan bu güzelliklerimize sahip çıkmamızdır. Bizler her zamankinden daha fazla kenetlenmeli ve birlik beraberliğimizi korumalıyız. Bu anlamlı günde Diyarbakır’dan şu vurguyu yapmak istiyorum. Gün daha çok kenetlenme günüdür. Biz et ve tırnağız. Bizi ayırmaya kimsenin gücü yetmez. Ülkemizin doğum günü kutlu ve mutlu olsun’’ dedi.