Geçtiğimiz hafta ‘3 Bakan değişiyor iddiası’ başlıklı yazımda, Ankara kulislerinde konuşulanları siz değerli okuyucularımıza aktarmıştık. Başta Tarım ve Orman Bakanı olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde 3 bakanın değişeceği iddiasını yazmıştım. Ve beklenen değişim dün gece gerçekleşti.

Dün Ankara’da önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur ittifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabul etti. Görüşme Beştepe’de basına kapalı gerçekleşti. Ardından gece yarısı yayınlanan kararnameyle, bakanlık kabinesinde değişim oldu.

Cumhurbaşkanı, değişikliği şuan itibariyle sadece Tarım ve Orman Bakanlığıyla sınırlı tuttu.

Doğrusu bu değişimin olacağı sinyali haftalar öncesi verilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdülhamit Gül’ün istifasını isteyip, yerine Bekir Bozdağ’ı atarken, ‘Gerektiğinde büyük değişikliklere gidebiliriz’ açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklaması, kulisleri daha da hareketlendirmiş ve kabinede değişim söylentileri sıkça konuşulmaya başlanmıştı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, AK Partili birçok Milletvekili tarafından da istenmediğini, geçtiğimiz iki hafta önce kaleme aldığım yazımda ifade etmiştim. Milletvekillerinin yanı sıra, Ziraat Odaları gibi çiftçi ve tarım üreticilerinin de Pakdemirli’ye karşı ciddi bir tepkisi vardı. Tarım alanında bekleneni veremediği hep konuşuluyordu. Son zamanlarda değişmesine kesin gözüyle bakılan ender bakanlardan biriydi. Ve öyle de oldu. Adalet Bakanlığı’ndaki değişimin ardından, ilk gidecek Bakanın Bekir Pakdemirli olduğu hep söyleniliyordu. Ben de iki hafta önce kaleme aldığım yazımda, başta Tarım ve Orman Bakanın değişeceğini vurgulamıştım.

Ben dahil bir çok kişi, 3 bakanın aynı kararnameyle değişeceğini bekliyordu. Ancak böyle olmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şuan için değişimi bir bakanlıkla sınırlı tuttu. Ve dün gece yayınlanan Kararnameyle bir bakanı değiştirdi. Sürpriz bir isim atandı Tarım ve Orman Bakanlığı’na. Kulislerde ismi hiç konuşulmayan Adana eski Milletvekili Vahit Kirişçi, Tarım ve Orman Bakanlığı görevine atandı. Hayırlı olsun!

İnşallah başta gıda maddelerindeki fahiş zamlar olmak üzere, birçok olumsuzluğun önüne geçer ve uzun yıllardır ‘kış uykusunda’ olan tarımı, iyi bir noktaya getir. İşi elbette ki kolay değil. Elinde sihirli değnek de yok. Ama kaybedeceği bir zaman da yok. Acilen ekibini kurmalı ve beklenen performansı ortaya koymalıdır. Tarım ve Orman Bakanlığı’nı başta çiftçi olmak üzere, tarım üreticileriyle barıştırmalıdır.

Peki bundan sonra kabinede değişim devam edecek mi? Evet. Kesin ve kaçınılmaz. Son zamanlarda özellikle de sosyal medyada eşi çokça eleştirilen Kültür ve Turizm Bakanı’nın da değişeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bir diğer değişecek bakanlık ise, bana göre sürpriz olacaktır.

Bu arada, dün gece gerçekleşen değişimi ilk veren haber sitesi olduk. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndaki değişimi takipçi ve okuyucularımıza, habercilikle rakiplerine açık ara fark atan Yeni Journal olarak biz duyurduk. Doğru, tarafsız, cesur ve ilkeli habercilik anlayışımız ve siz değerli okuyucularımızın da desteğiyle, hızlı haber sunma hizmetimiz devam edecektir. Bizi takip edin, ilk duyan siz olun. Ve tabi ki habersiz kalmayın!