Volkan ESER/ Uzun yıllar, terör ve şiddet olaylarıyla gündeme gelen Diyarbakır, artık huzur ve güven ortamının tam anlamıyla tesis edildiği ve yatırımların gerçekleştiği şehir haline geldi. Son zamanlarda başta ekonomi olmak üzere, birçok alanda gelişim gösteren, yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği cazibe şehir haline gelen Diyarbakır’da, devlet destekli önemli bir yatırım daha gerçekleşti. Kentin tarım ve tekstil bakımından oldukça zengin olan Bismil İlçesinde, 5 hazır giyim fabrikasının temeli atıldı.

İki ayrı Bakanlık projesi

Sanayi ve Teknoloji ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen, genç nüfusun yoğun olarak yaşadığı şehirlerde uygulanan ‘Çalışan ve Üreten Gençler’ projesi kapsamında, Diyarbakır’ın Bismil İlçesinde 5 ayrı Hazır Giyim Fabrikasının temeli atıldı. Bismil İlçesinde düzenlenen temel atma törenine AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehdi Eker, Oya Eronat, Ebubekir Bal ile Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ve çok sayıda kişi katıldı.

Dicle’nin kuzuları

5 ayrı Hazır Giyim Fabrikasının temel atma töreninde konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, bütün çabalarının, Diyarbakır’daki gençlerin zamanlarını kaliteli geçirecek mekanları oluşturmak, onlara istihdam alanı yaratmak olduğunu ve onları birilerinin istismar etmesini engellemek olduğunu belirterek, ‘’Diyarbakır’ın, Dicle’nin kuzularını, birileri istismar etmesin, yanlış yönlendirmesin diye çaba gösteriyoruz’’ dedi.

2022 Diyarbakır için yatırım yılı olacak

Diyarbakır’da gençlik ve yatırım alanında uygulanan ve uygulanacak olan projelere, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bütün bakanlıkların destek verdiğini ifade eden Vali Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ne demiştik? 2022 yılı Diyarbakır için hem gençlik, hem yatırım yılı olacak demiştik. Ne demek gençlik ve yatırım yılı? Gençlerimizi önemsediğimiz, gençlik ile ilgili başta spor olmak üzere, bütün alanlarda projeyi hayata geçirmek. Kent merkezi ve 17 ilçemizin özellikle de spor alanındaki eksikliklerini giderdik. Hem gençlerimize iş istihdam imkanlarının artırıldığı, hem de Diyarbakır’da yatırımların çoğalacağı bir yıl olacağını söylemiştik. İşte o sözümüzün bir tezahürü olarak, bugün Bismil İlçemizde 16 bin 500 metre kare kapalı alanı olan, 5 ayrı fabrikanın temelini atıyoruz. Bu program, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ortak yürüttüğü bir projedir. Türkiye genelinde, özellikle de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde genç nüfusu yoğun olan illerimizde, çalışan ve üreten gençler programı kapsamında bir proje uygulanıyor. Diyarbakır’ın 4 ayrı noktasında, 57 milyonluk projeyi eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Bismil’de bugün temelini atacağımız 5 ayrı fabrikanın ihale bedeli, 32 milyon 500 bin TL’dir. Yani 57 milyonluk Diyarbakır programının 32 milyonunu Bismil’de hayata geçiriyoruz. Hedefimiz, Diyarbakır’da doğan gençlerimize Diyarbakır’da iş imkanı oluşturmak. Diyarbakır’da doğan gençlerimiz, iş aramak için kendi doğdukları şehri terk etmek zorunda kalmasınlar. Kendi şehir ve ilçelerinde iş bulsunlar, aş bulsunlar ve mutlu olsunlar istiyoruz. Bütün çabamız bu. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bütün Bakanlarımız bu anlamda bize destek veriyor. Kendilerine ilin valisi olarak teşekkür ediyorum.’’