Ekrem Yeter’e verilen beraat kararı oy çokluğuyla alındı. Bir üye hakim ise karara muhalefet etti. 

Hakimin muhalefet şerhinde, Ekrem Yeter’in Fetullah Gülen’in talimatı sonrası Bank Asya’ya para yatırması ayrıntılı olarak açıklandı.

Ekrem Yeter’in FETÖ’nün finans kuruluşu olan Bank Asya’da 2013 Aralık ayında 3502,03 TL olan bakiyesini 2014 yılı Mart ayında 41230,49 TL’ye yükselttiği belirtildi. 

ODA TV'de yer alan habere göre Yeter’in, Fetullah Gülen’in talimat verdiği dönem öncesinde son katılım hesabının 01.08.2012 tarihinde kapanmasına karşın Gülen’in talimatı sonrasında hesabındaki paranın artmasının tespit edilmesini üye hakim muhalefet şerhinde hatırlattı. 

Muhalefet şerhindeki, “İlki 13.06.2014 tarihinde olmak üzere birbirini takip eden yüksek meblağlarda katılım hesapları açtığı, 2015 yılı Eylül ve takip eden Aralık aylarında bakiyesinin düştüğü, Bank Asya hesap hareketlerinin değerlendirilmesinde özellikle talimat döneminde Bank Asya’ya yüklü miktarda yatırılan para ve katılım hesaplarının örgütsel talimata uygun gerçekleştirildiği” ifadeleriyle Ekrem teer’in suç işlediğinin altı çizildi.  

İşte kararın ilgili sayfası: 

USAF'A BAŞKAN OLMAMI ARINÇ İSTEDİ

Ekrem Yeter, FETÖ'nün tıp yapılanması olarak bilinen Uluslararası Sağlık Federasyonu (USAF) Başkanlığı yapmıştı. 

FETÖ soruşturması kapsamında sanık olarak verdiği ifadede USAF’a nasıl başkan olduğunu şöyle anlatmıştı: 

“Bir dönem üyesi olduğum Uluslararası Sağlık Federasyonu (USAF) Başkanlığını yaptım. Bu derneğin içerisinde Fetullah Gülen cemaatine yakın kişiler bulunmaktaydı. Bana başkanlık teklifi geldiğinde kayınpederim eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile konuştum. Bana böyle bir sivil toplum örgütünün başında bulunmamın faydalı olacağını söyledi. Ben de bu duygularla bu görevi kabul ettim.”