Bakan Abdulhamit Gül, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen, 150'nin üzerinde hukuk fakültesi öğrencisinin vekil olarak görev aldığı, meclis gruplarına ayrılarak yasa tasarılarını tartıştığı İstanbul Üniversitesi Meclis Simülasyonu etkinliği kapanış programına katıldı.

İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre Kültür Merkezindeki programda konuşan Bakan Gül, ülkenin geleceği ve kendi gelişimlerine katkıda bulunmak için bir pazar gününü böyle bir etkinliğe ayıran gençleri tebrik etti. Bu çalışmanın gençlerin mesleki hayatına çok önemli katkılar sağlayacağına değinen Bakan Gül, büyük bir heyecan duyduklarını dile getirdi.

Adalet Bakanı Gül, yasama, yürütme ve yargıdan hangisinde görev alınırsa alınsın millet adına iş yapıldığının unutulmamasını istedi. "Tecrübeden yoksun bilgi eksik ve aksak kalır." diyen Gül, her meslekte işin püf noktasını öğrenmenin önemli olduğunu söyledi. Gençlere İstanbul'u ruhuyla yaşamaları, arkadaşlık ve insan biriktirmelerini öneren Gül, "Bugün deseler 'Tekrar döner misin?' Her şeyi bırakır o öğrencilik yıllarıma dönmek isterim." ifadelerini kullandı. Bakan Gül, gençlere adil olmaları ve farklı görüşleri dinlemeleri tavsiyesinde bulunarak şöyle devam etti:

"Parlamentoya da hakim olan ruh, her görüşün her düşüncenin orada tartışılmasıdır. Niçin yasama dokunulmazlığı, yasama sorumsuzluğu, kürsü dokunulmazlığı var? Kürsüde kim ne söylerse söylesin ona tahammül edeceksiniz, bunun adı demokrasidir. Demokrasi tahammül kültürüdür. 'Muhalefet, baksana neler söylüyor, neler eleştiriyor.' Elbette eleştirecek. Demokrasinin en büyük kazanımı muhalefettir, muhalefet de eleştirecek."

Gençlerden siyasete ödev vermelerini ve milletin geleceğini dizayn etmelerini isteyen Gül, "Kimsenin sizin düşünce, yaşam tarzınıza, inancınıza müdahale etmesine izin vermeyin. Aklınızı da kiraya vermeyin arkadaşlar." dedi.

Bakan Abdulhamit Gül, Türkiye Adalet Akademisini Hukuk Fakültesi öğrencilerine açacak çalışmayı bu dönemde yaptıklarını söyledi. Hukuk Fakültelerine girişte 2019'da ilk 190 bin başarı puanına sahip olanların girebildiğini bunu 125 bine indirdiklerini belirten Gül, "Önümüzdeki yıl Türkiye'de ilk 100 bine girebilenler ancak Hukuk Fakültesini tercih edebilecek. Bu yönüyle de çıtanın daha da yükseleceğine, Hukuk Fakültelerinin katkısının daha da artacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de herkesin hak ve özgürlüklerinin korunmasını talep etme, devletin de bunu koruma mükellefiyeti olduğunu dile getiren Gül, ülkenin birlik ve beraberliğinin daima daha iyi noktalara ulaştırmak gerektiğini söyledi. Gül, demokrasinin en büyük düşmanlarından birisinin de "Ötekileştirme" olduğunu kaydetti.