Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Oktay, Twitter hesabından, "Halkın doğru bilgilendirilmesi gibi onurlu bir vazifeyi, mesai kavramı olmaksızın, örnek bir sorumluluk bilinciyle yerine getiren tüm değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum." ifadesini kullandı.

Demokrasinin gelişmesine katkı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.
Bakan Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Demokrasimizin gelişmesine katkı veren ve kamuoyunun bilgilendirilmesinde önemli bir görev üstlenen basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun. Basın-yayın kuruluşlarımızdaki tüm çalışanlara başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

Milletvekili Oya Eronat

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ise, gazetecilerin önemli bir görev üstlendiğini vurguladı.

Eronat, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Güçlü bir demokrasi için hayati bir fonksiyon icra eden basın, bireylerin gerçek, doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmasına aracılık etmekte, sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasına katkı sağlamaktır. basın sektöründe emek harcayan, doğrunun savunuculuğunu ve temsilciliğini yaparak demokrasiyi güçlendiren gazeteciler de bu yönüyle önemli bir görev üstlenmektedir. Topluma sağlıklı, eksiksiz ve gerçekliği teyit edilmiş bilgiler sunmaya özen gösteren ve sadece gerçeğin peşinde koşan bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım.”

Diyarbakır Valisi Karaloğlu

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Vali Karaloğlu, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde (GGC) basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, gazeteciler gününü tebrik etti.

Gazetecilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Karaloğlu, kentte yapılan yatırımlarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Kentin medya alanında güçlü olduğuna dikkat çeken Karaloğlu, şöyle konuştu: “Diyarbakır yerel medyası, gazeteciliği, ülkemizde en eski, köklü şehirlerden bir tanesidir. Bu şehrin tarihine baktığınızda Osmanlı Döneminde gazetecilikle, basınla bir geçmişi var. Bugün de canlı hareketli, yereli, ulusalı, bölgeye hizmet eden bir basın yayın sektörü, emekçi gurubu var. Bizim en büyük destekçimiz, elimiz, kolumuz, gözümüz. Diyarbakır’ın gündemini değiştirme, pozitife çevirme konusunda son derece güzel çalışmalar yapıldı. Bugün Diyarbakır’da pozitif bir hava, yatırım havası varsa oluşturulan pozitif havanın çok büyük etkisi var.”

Kentte son dönemlerde oluşan olumlu havada gazetecilerin payının olduğunu vurgulayan Karaloğlu, şunları kaydetti: “Son dönemlerde ulusal medyaya Diyarbakır ile ilgili düşen haberlerin büyük bir çoğunluğu tarım, ticaret, turizm, doğa, sevgi, aşk, istihdam, yatırımdır. Diyarbakır’da geçmiş dönemde olduğu gibi 3 konuya sıkışmış bir gündemimiz yok artık. Diyarbakır’da bir huzur ve güven ortamımız vardı, ama bunu tanıtmak, aktarmak ancak sizin elinizle olabilirdi. “

Daha sonra söz alan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mücahit Ceylan ise, Vali Karaloğlu’nun 10 Ocak İdareciler Gününü kutladı. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Vali Aksoy, gazetecilerle buluştu

Aydın’da görev yapan gazeteciler ile bir araya gelen Aydın Valisi Hüseyin Aksoy; “Özellikle pandemi sürecinde bizlere destek olduğunuz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, il genelinde görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Özellikle pandemi sürecinde vatandaşların bilgilendirilmesi ve tedbirlerin uygulanması noktasında basın mensuplarının önemli destek verdiğini ifade eden Vali Aksoy; “Aydın, ülke genelinde önemli illerden bir tanesi ve Aydın’da görev yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Yaklaşık 3.5 yıl önce Aydın’da göreve başladım. Pandemi nedeni ile fazla bir araya gelemedik ama bu süreç içerisinde sizlerin tutumundan dolayı çok teşekkür ediyorum. Aydin pandemide en iyi illerden birisi oldu ve bu noktada basının katkısı da oldukça fazla sizlere teşekkür ediyorum. Aşının öneminin de vatandaşlar tarafından algılanması ve bilgilendirilmesi noktasında siz basın mensupları da gayret gösterdiniz. Bu noktada tüm vatandaşlarımızın aşılarını yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Herkesin titizlikle tedbirlere uyması gerekiyor. Aşılanmayı da en üst noktaya çıkarmak için de elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ve Aydın’da da bir miktar artış var. Bu da daha dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor. Sizlerle bir araya geldiğimiz bu organizasyon kapsamında hepinizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” dedi.