Kripto para yasası ile ilgili olarak yeni detaylar ortaya çıktığı. Herkesin merakla beklediği kripto para yasası için, kripto para temsilcileri Meclis’e davet edildi. Görüşmede taslak hakkında görüş ve öneriler alındı.

Bir süredir gündemde kendine yer bulan ve büyük bir kesim tarafından merakla beklenen kripto para yasası için yeni detaylar ortaya çıktı. 

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kripto para çalışmalarına ilişkin “Yasa hazır yakında gecikmeden Meclis’e göndereceğiz” ifadelerini kullandı. 

Sözcü’de yer alan habere göre; Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, sektörün görüş ve önerilerini almak için kripto para temsilcilerini Meclis’e davet ettiklerini açıkladı. 

Söylendiği kadarıyla görüşmede taslak hakkında görüş ve öneriler alınacak, yapılacak çalışmalar sonrasında düzenlemeye son şekli verilerek Meclis’e sunulacak. 

Kripto para yatırımcıları içerik olarak yasaklama değil vergilendirme yönünde bir düzenleme beklese de sektör temsilcilerinin edindiği bilgilere göre oldukça kısıtlayıcı bir yeni sistem üzerinde duruluyor. 

Taslağı gören kaynakların aktardığı bilgilere göre yeni kripto para yasasında; paranın yurtdışına çıkışını kısıtlayıcı bazı düzenlemeler yer alırken, vergilendirmeye dair ise herhangi bir madde bulunmuyor. 

Kripto varlıkların vergilendirilmesi yatırımcıları endişelendirse de piyasa temsilcileri vergiyi, kripto yatırımların kitlelere yayılmasında ve legal bir sistem oluşması konusunda önemli görüyor.

Aynı habere göre uzmanlar, söz konusu içerikte bir düzenlemenin dünyanın hiçbir yerinde eşi benzeri olmayan bir yasaklama modeline işaret ettiğini belirtiyor. 

Söz konusu taslakta kripto para yatırımlarının yurtdışına transferinin önüne bariyer çeken bir yapı planlanıyor, yatırımcı kripto parasını yurtdışı platformlara gönderemiyor. 

Uzmanlar, çıkış engellenirse girişlerin de duracağına ve bunun Türkiye’deki inovasyonu yok edeceğine dikkat çekiyor.