Pandemi ile birlikte başlayan çip krizi, tüm dünyayı etkiledi. Sektörde halihazırda bir talep patlaması yaşanırken çip üreticileri yeni zam yapmayı planlıyor.

Bloomberg'in haberine göre, dünyanın en büyük çip üretici firmalarından biri olan Samsung'un çip fiyatlarına zam yapacağına yer verildi. Çip sattığı müşterileri ile bir görüşme yapan Güney Koreli teknoloji devi, çip fiyatlarına yüzde 20 oranında bir zam yapacağını söyledi.

Tayvanlı çip üreticisi TSMC'den sonra Samsung, dünyanın en büyük ikinci çip üreticisi. TSCM tarafından yapılan açıklamada, 2022 yılının 2. çeyrek diliminde çip satışlarının yüzde 37 oranında artış göstereceği, bununla birlikte çip üretim kapasitesinin bunun gerisinde kalacağına yer verildi.

HANGİ ÜRÜNLERE ZAM GELECEK?

Günümüzde hayatımızın her alanında kullandığımız araç ve gereçlerin içerisinde bu mikroçiplerden bulunuyor. Bu nedenle beyaz eşya, akıllı telefon, bilgisayarlar, tabletler, televizyonlar, arabalar ile hali hazırda satılan tüm elektronik ürünlerde bu çipler bulunmakta. Olası bir çip fiyat artışı sonrası bu ürünlerin fiyatlarında da artış olacak.