ÇED raporu olmadığı belirlenen tesisin faaliyetleri de durduruldu.

Edirne'nin Hasanağa köyünde bulunan asfalt şantiyesinde 5 bin tonluk fuel oil havuzunun duvarının patlaması nedeniyle birçok ekili arazi ve dereler ziftten zarar görmüştü. 'Bitüm' adı verilen 1500 ton zift sızıntısı ekiplerin iş makinasıyla durdurdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturma kapsamında ÇED raporunun olmadığı tespit edilen tesisin faaliyetlerine durdurma kararı verildi.

Tarlalarda yürütülen temizlik çalışmalarında ise sona gelindi.

Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Engin Öztürk, hava şartlarından dolayı toprak yumuşadığı için makinelerle temizlik çalışmasına ara verdiklerini belirterek, “Toprağın şu an sertleşmesini bekliyoruz. Çalışmalar 5 gündür devam ediyor. Araçla çalışma yapılan kısma biraz ara verildi ama işçi arkadaşlarımız manuel olarak temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Toprağın, zeminin durumuna göre araçlar girip temizlemeyi bitirecek" dedi.

Tesisin faaliyetinin de durdurulduğunu belirten Öztürk, "Şirketin faaliyeti durduruldu, idari yaptırımlar başladı. Malzeme çok dar bir alanda yayılım gösterdi. 2- 3 tarlaya nüksettiği görüldü. Yaklaşık 10 dönümlük alan olduğu belirlendi. Buralarda da ekili alan 5 dönümlük yer" diye konuştu.