Bakan Tunç: Mahkeme sayısı arttı Bakan Tunç: Mahkeme sayısı arttı

Aile ve sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Türkiye Yüzyılında Ailemiz, İstikbalimiz” temasıyla düzenlenen 8. Aile Şûrası açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldı. Programda konuşan Bakan Göktaş, yıllardır Filistin’de çocuk, yaşlı, kadın ayrımı yapmadan katliam yapıldığını söyledi.


“75 yıldır Filistin’de aileler parçalanıyor, yerinden ediliyor”


Türkiye’nin, tarihî sorumluluğunun bilincinde bir ülke olduğunu söyleyen Bakan Göktaş, “Bugün Filistin’de yaşanan insanlık dramına da sessiz kalmıyoruz. Filistin halkının da diğer tüm milletler gibi özgür ve bağımsız yaşamaya hakkı var. Fakat 75 yıldır Filistin’de aileler parçalanıyor, yerinden ediliyor ve geldiğimiz noktada artık pervasızca kadın, çocuk, yaşlı demeden siviller hedef alınıyor. Dünyanın gözü önünde çocuklar ve kadınlar İsrail yönetimi tarafından katlediliyor. İnsanların yaşam hakkını yok sayan, aileleri yok eden, başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere sivilleri mağdur eden bu anlayışa karşı, tüm dünyayı Türkiye gibi sağlam bir tavır almaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Aileleri bir arada tutan en güçlü bağın kuşaklar arasındaki bağ olduğuna dikkati çeken Göktaş, Aileyi oluşturan tüm bireylerin ihtiyaçlarını gözettiklerini ve hiç kimseyi geride bırakmamaya özen gösterdiklerini söyledi.


Şuura, Ailenin Güçlenmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı için kaynak oluşturacak


İki gün sürecek olan 8. Aile Şûrasında alanında yetkin ve birikim sahibi birçok değerli katılımcıyı bir araya getirdiklerini ifade eden Göktaş, “Kamu kurumlarından, akademiden ve sivil toplum kuruluşlarından değerli temsilcilerin yer aldığı geniş bir katılımla, nüfus ve demografi, çevre ve iklim, hukuk, dijitalleşme, sosyal kalkınma, yaşam döngüsü ve aile dayanıklılığı konularında 6 komisyon oluşturduk. Bu komisyonlar aracılığıyla, dünya nüfusunun hızla yaşlanması, iklim değişikliği, dijital dönüşüm süreci gibi aileyi tehdit eden unsurları değerlendirmek adına hukuk, yaşam döngüsü ve aile dayanıklılığı açısından çözümler aramayı hedefledik. Eylül ayında, Şuramızın hazırlık aşaması olarak 81 ilimizde Aile Çalıştayları düzenledik. Bu çalıştaylarımızı ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve akademi dünyasından, toplam bini aşkın kurum ve kuruluş, 3 binden fazla katılımcı ile gerçekleştirdik. Şûramızda da ulaştığımız tüm sonuçların 2024 yılında yayınlayacağımız Ailenin Güçlenmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı için güncel ve güvenilir bir kaynak oluşturacağına inanıyorum. Tüm aşamalarında 8. Aile Şûramıza katkı sunan değerli paydaşlarımıza ve siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.