Bloomberg'te yer alan bilgiye göre şirketin 11 Kasım sonu itibarıyla satışları, 2020 yılındaki seviyesi olan 498,2 milyar yuanı aştı. Bu güçlü performans, şirkete 2,8 milyar dolar tutarında rekor antitröst cezası verilmesi ve şirketin son iki yılda ilk gelir kaybını açıklaması ile birlikte hisse senetlerinde bu yıl görülen yüzde 30’luk düşüşle mücadele eden yatırımcıların endişelerini azaltılabileceği yorumlarını da beraberinde getirdi.

2009'dan beri yapılıyor

Bekarlar Günü, 2009’da başlatılmasından bu yana, ABD’deki Kara Cuma ve Siber Pazartesi satışlarının hem yoğunluk hem de büyüklük bakımından gerisinde kalıyor. Alibaba bu etkinliği, tüketimi artırmak için büyük fiyat indirimlerine giderek ve önceki yıllarda Taylor Swift gibi ünlülerle birlikte görülüp manşetlere çıkarak, bir yanıyla ticari bir olaya, diğer yanıyla da halkın rağbet ettiği bir etkinliğe çevirdi.

Bekarlar Günü satışları 2020 yılında, Alibaba’nın etkinliği birkaç gün uzatması ve ilave hizmetler getirmesi ile birlikte önceki yılın rakamını neredeyse ikiye katladı. Ancak bu kez etkinlikler, Alibaba’nın dikkatini satışlardaki artıştan, Devlet Başkanı Şi Jinping’in “ortak refah” hedefine ulaşmak için temel dayanaklar olan sürdürülebilirlik ve hayırseverliğe çevirmeye çalışması ile birlikte daha sönüktü.