Diyarbakırspor binbir emekle yokluklar içerisinde mahkeme kapılarında yargılanarak, arsa simsarları ile menfaatperestlerle mücadele ederek, 2. Amatörde en dibe vurmuş bir takımken bir avuç insanın ve takımını hiçbir zaman terk etmeyen taraftarın emekleriyle üç sene üst üste şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lige çıktı. Bu çıkış kentte yeniden inanılmaz bir heyecan ve umut yarattı.

Beklentiler efsane takım Diyarbakırspor’un yeniden profesyonel liglere dönüşünün ve yeniden 10 binerce taraftarın doldurduğu stadyumlarda şampiyonluk şarkılarının söylenmesiydi. Bu minvalde geçen yıl oluşan yeni bir yönetimin vaatleri hepimizde başarı beklentilerini pekiştirmişti. Geçen yıl her türlü olumsuzluğa rağmen kişilerin ego ve hırslarından kaynaklı bozgunculuğuna rağmen final kapısından dönen Diyarbakırspor maalesef profesyonel lige çıkma hayallerini ertelemek zorunda kaldı.

Geçen yıl yaşanan ayak oyunları, bazı işgüzarların art niyetli yaklaşımları menfaat beklentileri, kulübün başarısından çok simsarlık hayalleri ve üstüne yeteneksiz, bilgi ve beceri yoksunu elemanların futbol profesörüymüşçesine müdahalelerde bulunması maddi anlamda fedakârlık yaparak kulübe her türlü imkânı sağlayan aydın yönetimine resmen darbe niteliğinde oldu. Bu sezon başında verilen kararlar, teknik direktör tercihi, yapılan transferler ve 2 maçta alınan sonuçlar bu sezonda hayal kırıklığı yaratacağa benziyor.

Diyarbakırspor'a karşı Muş maçında yaşanan rezaletin ardından PFDK tarafından savunma istenmesine karşın belirlenen sürede savunma gönderilmemesi belki de Diyarbakırspor’un hükmen kazanacağı bir maçı yitirmesine sebep olabilir. Bu skandalın sorumluları nasıl hesap verecek. BAL liginde uygulanan ve şampiyonluğa oynayan bir takımın dahi düşme tehlikesinin olduğu bu statüde 2 maç sonunda gelinen nokta bir şeylerin hatalı olduğunu ve müdahale edilmesi gerektiğinin göstergesidir. Yönetimin acil olarak bazı kararlar alıp takımı toparlaması ve ayağa kaldırması elzemdir. Geçen yıl yapılan kongrede Diyarbakırspor delegeleri tarafından verilen önergede yazılan maddeler Diyarbakırspor'un geleceğinin teminatıdır.

Neydi Bunlar;

Diyarbakırspor geçmişte yapılan hatalar ve acemilikler yüzünden 2. Amatörlere kadar düştü bu sebeple ön almak adına verilen önergede önüne gelen Diyarbakırspor'a delege yapılmamalı, Diyarbakırspor'u maddi zarara uğratmış eskilerin kulüp yönetimlerinde olmamaları.

Diyarbakırspor'un belki de geleceğini kurtaracak 100 dönümlük arazisin satılmaması, İsminin ve logosunun değiştirilmemesi.

İstişare kurulu kurularak Diyarbakırspor'a fayda sağlayabilecek camia tarafından sevilen insanlardan oluşacak heyetle Diyarbakırspor üzerinde bulunan borçlarından kurtarılması, Bürokrasiyle iletişimin sağlanması, kurumsal bir yapı oluşturularak kalıcı gelir kaynaklarının oluşturulması, tesisleşme gibi yapısal devrimlerin gerçekleşmesi adına atılan bir adım hedeflenmekteydi ancak samimiyet ve şüpheci yaklaşım maalesef bu maddeleri öteledi.

Bu önerge Diyarbakırspor'un geleceği için verilmiş ve kongrede delegeler tarafından onaylanmıştır. Hiç kimse Diyarbakırspor'un sahibi değil Diyarbakırspor halkındır. Yönetimler gelir geçer, iyi işler yapanlar Diyarbakırspor taraftarının yüreğinde efsaneleşir ve en büyük payede budur. Umudumuz ve beklentimiz maddi anlamda büyük fedakârlıklar yaparak iyi niyetle kulübün başarısı için büyük bir yük alan Diyarbakırspor yönetiminin başarılı olması ve kongrede verilen vaatlerin arkasında durulması yönündedir.

Yeni Journal’da yayımlanan köşe yazıları, yazarların kendi görüşlerini yansıtmaktadır. Yazıların tüm hukuki sorumluluğu yazarlara aittir.