ÖZEL HABER

Aybuke ULUSAN/ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan vergi tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükseldi. Otogazda ise 5,77 lira ÖTV alınacak.

photo_5886624555072602607_y

‘Vatandaşı düşünüyoruz’

30 lirayı aşan akaryakıt fiyatları sonrası, Yeni Journal haber sitesi olarak başkent Ankara’da faaliyet gösteren taksicilerle konuştuk.  Zamlar sonrası, adeta patlamaya hazır bomba haline dönüşen taksiciler, iyileşmeye yönelik adımların atılmaması durumunda kontak kapatmaya gidebileceklerini belirtti.

Taksici esnaflarından Ahmet Korhan, şunları söyledi;  “Herkes patlamaya hazır bir bomba. Bir şeyler olacak ama, inanın biz de kestiremiyoruz artık. Hadi şimdi zam yapalım, 25 liradan açılış, indi-bindiyi 50 TL yapalım bunda ne var ki? Neden duruyoruz biliyor musunuz? Devletin bizlere göstermediği vicdanı, biz vatandaşa gösteriyoruz. Dolmuş 15 lira olacak, taksiyi de arttıralım, neye nasıl yetecek bu insanlar biri bize söylesin artık” dedi.

photo_5886624555072602606_y

‘Devlet acımıyor, biz utanıyoruz!’

Zam yapmaya utandıklarını dile getiren taksici Korhan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Devlet vatandaşına acımıyor, ama biz insanımıza acıyoruz. Her köşe başına polis diktiler, herkes işini yapıyor tamam lafım yok. 2 haftadır dolmuşçuların ayakta yolcu almaktan yediği cezasının, haddi hesabı yok. Ne yapsın bu insanlar? 14 tane koltuk var dolmuşlarda, ayakta yolcu alma diyorlar. Bu şoför parayı nasıl kazansın, insanlar işe nasıl gitsin birisi bir akıl versin artık! Bak biz de mal sahibiyiz, tutuyoruz birini çalıştırıyoruz. Gün içindeki kazancın yüzde 30’unu alır şoför, zaten ne kazanıyoruz ki. Arabanın muayenesi, vergisi, kırığı, vuruğu… Ankara’da toplam 7701 taksi var. Bir uygulama var, kim nerden hangi saatte kalktı hepimiz takip edebiliyoruz. Korsan taksiyle mücadele edebiliyoruz ama ekonomiyle asla. Geldiğimiz noktada biz kazanmayı geçtik, cebinden vermeyen çok şükür diyor.” ifadelerini kullandı.

‘Geçici bahaneler değil, kalıcı çözümler gerek!’

Özellikle sosyal medyada gündem olan ‘Kontak kapat Türkiye’ sloganı ile ilgili düşüncelerini dile getiren Korhan, “Bugün yarın ne olur inanın bilmiyoruz. Kontak kapanabilir, herkes alıp başını gidebilir. Hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz aslında, yaptın sonra ne olacak? Sesimizin duyulacağına dair bir inancımız kalmadı. Bir paket sigara 50 lira olur mu ya? Yemeğini yedin, benzini aldın, yemin ederim eve cepte beş kuruş olmadan dönüyoruz. Bu böyle olmaz, geçici bahaneler değil, kalıcı çözümler gerek bu ülkeye artık!” dedi.

Zamlar geri çekilmeli

Derneklere beyannamede son gün uyarısı Derneklere beyannamede son gün uyarısı

Zamların geri alınması gerektiğinin altını çizen taksici esnafı Nevzat Karabudak, “Hiç iyi bir hale gitmiyoruz, bir yanımız çaresizce alıştı diğer yanımız ise kabullenemiyor. Bu zamlar kaldırabileceğimizin çok üstünde, bir yanlış yapıldı. Yanlışın neresinden dönülürse kârdır. Zamlar en acil bir şekilde geri çekilmeli” ifadelerini kullandı.

photo_5886624555072602605_y

‘Esnaflıktan bıktık insanlıktan utandık’

‘Esnaflıktan bıktık insanlıktan utandık’ sözleriyle durumu adeta özetleyen Yılmaz Ulusoy, “Öyle bir dönemdeyiz ki, kime dokunsak bin ah işitiyoruz. Haksızlığın olduğu yerde, herkes mi haklı olur? İşçisi haklı, işvereni haklı, yaşlısı haklı, genci haklı… Günü kurtarabilmek için çalışıp duruyoruz, hayattan zevk almayı bıraktı herkes. Esnaflıktan bıktık yetmedi insanlıktan utandık. Artık dursunlar, insanlar patlamak üzere. Hiç iyi günler beklemiyor bizi” dedi.