Gazeteci Sedef Kabaş hakkında açılan davanın ilk duruşması 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti, Kabaş’ın tahliyesine karar verdi.

Katıldığı bir televizyon programındaki sözleri nedeniyle 'cumhurbaşkanına ve kamu görevlisine hakaret' suçlamalarıyla 11 yıl 8 aya kadar hapsi istenen gazeteci Sedef Kabaş, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Kabaş, savunmasında, "Cumhurbaşkanına hakaret etmedim, etmem, edilmesini de onaylamam. İktidarı gerekirse en ağır şekilde eleştiririm. Takdir edersiniz ki bunlar ifade özgürlüğü kapsamındadır ve bir gazetecinin görevidir. Malum atasözünü kendimce yumuşatarak örnek verdim" dedi. 

Cumhuriyet savcısı, müştekilerin suçtan zarar görme ihtimaline karşı davaya katılma taleplerinin kabulüne karar verilmesini istedi.

Sedef Kabaş'ın avukatı Uğur Poyraz ise mahkemede, "Bu ülkede Tayyip Erdoğan’ın talebine karşı duracak bir hakim var mıdır? Bu kararı verecek hakimin sürülmeyi göze alması gerekir. Ülkede hukuk olmayınca matufiyet şartı mı anlatıyorsun diyebilirsiniz. Bu dava burada bitmeyecek. Hukuk yollarını tükettikten sonra AİHM’ye de başvuracağız. Ben, hiç güce tapmadım, sizin de güce tapmamanızı temenni ederim" diye konuştu.

Hakim, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Süleyman Soylu'nun davaya katılma taleplerini kabul etti. Verilen kısa aranın ardından mahkeme Kabaş'ın tahliyesine karar verildiğini açıkladı.