Volkan ESER/Diyarbakır’da Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nde 2020 yılında yaşandığı iddia edilen bir usulsüzlük ve yolsuzluk olayı ile ilgili, soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, Sanayi ve Teknoloji eski İl Müdürü E.Y ile daha önce bu kurumda müdürlük yapmış olan Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı H.B. ve söz konusu kurumda çalışan iki personel, önceki gün gözaltına aldı.

Daire Başkanı gözaltındayken görevden alındı

Gözaltına alınan, aralarında eski İl Müdürü E.Y’nin yanı sıra, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı H.B. ile iki personelin bulunduğu toplam 4 kişi, yapılan sorgulamalarının ardından mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, eski İl Müdürü E.Y’nin tutuklanmasına, diğer 3 kişinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı H.B. ise, gözlem altındayken görevinden alındı.

Yolsuzluk iddiası

Bir kişinin tutuklandığı, 3 kişinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı soruşturmanın, Diyarbakır Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nde 2020 yılındaki ciddi bir yolsuzluk olayı ile ilgili olduğu iddia ediliyor. Söz konusu soruşturmanın detayı hakkında, kamuoyuna henüz bir açıklama yapılmadı.