Diyarbakır Bağlar İlçe Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu, terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırılan evlatlarına kavuşmak için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem yapan aileleri ziyaret ederek destek verdi. Eşi Dürdane Beyoğlu ile birlikte ailelerin sıcak ilgisiyle karşılanan Başkan Beyoğlu,”Çocukların yeri dağ değil,annelerin yanıdır. Devletimize güvenin, ailelerinizin sesine kulak verin ve evinize dönün” mesajını verdi.

Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak  için 2019 yılından bu yana HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlatan aileleri ziyaret eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, verdikleri kararlı mücadele nedeniyle tebrik ederek moral desteğinde bulundu.

Ailelerle tek tek görüşen Başkan Beyoğlu ve eşi Dürdane Beyoğlu,annelerin ilgisi ve teşekkür mesajlarıyla karşılandı. Başkan Beyoğlu’nun ilk günden bu yana yanlarında olduğunu belirten anneler, “bu desteğiniz bize güç veriyor” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı ve güçlü liderliğinde teröre karşı başarılı bir mücadele ortaya koyduğunu anlatan Başkan Beyoğlu, annelerin direnişinin terör örgütünde çözülmeyi hızlandırdığını kaydetti.

“Anneleriniz, aileleriniz sizi dört gözle bekliyor. Sizin yeriniz dağ değil, annelerinizin yanıdır. Ellerinize silah değil, kalem yakışır” diyen Beyoğlu, örgüt tarafından kaçırılan çocuklara “eve dönün” çağrısında bulundu. Beyoğlu,”Bugün eski Türkiye yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, güvenlik güçlerimizin kararlı mücadelesiyle başarıya ulaşan terörle mücadelemiz var. Terörün kirli yüzünü görüp tüm dünyaya örnek olacak bir direniş başlatan annelerin kararlı tutumu bu mücadeleye güç veriyor.  Bu vatan hepimizin, hepimiz kardeşiz ve terör ortak düşmanımızdır. 40 yıldır ülkemizin başına bela olan, kardeşi kardeşe kırdırtan terör bitme noktasına gelmiştir. Bu haklı mücadelede ailelerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırmak için geldik. Ailelerinizin, annelerinizin sesine kulak verin. Devletimizin şefkatine ve adaletine güvenin, ailelerinize kavuşarak bu hasreti bitirin."

Başkan Beyoğlu, evlat nöbetindeki ailelerin ardında Şeyh Şamil ve Mevlana Halit mahallelerinde esnaf ve ev ziyaretlerinde bulunarak vatandaşların belediyeden beklentileriyle ilgili sorun ve taleplerini dinledi.