Kuveyt'ten havalanan ve bomba ihbarı üzerine Trabzon Havalimanı'na acil iniş yapan Cezire Havayolları'na ait uçaktaki yolcular tahliye edilirken, uçakta da arama başlatıldı.

Bu sabah Kuveyt'ten havalanan Cezire Havayolları'na ait uçak, Trabzon semalarındayken gelen bomba ihbarı üzerine Trabzon Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Özel Harekat Polisi inceleme başlatırken, havalimanı geçici olarak uçuşa kapatıldı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, havalimanında gazetecilere, Kuveyt Havayolları genel merkezine bir uçağa bomba konulduğuna dair ihbar yapıldığını söyledi.

Uluslararası kurallar gereği o an havada bulunan Kuveyt Havayollarına ait tüm uçakların indirildiğini belirten Ustaoğlu, "Bildiğimiz kadarıyla başka yerlerde de uygun yerlere inişleri sağlandı. Bizde de Kuveyt'ten havalanarak Trabzon'a gelmekte olan CZR 314 sefer sayılı Kuveyt Havayollarına ait uçak saat 11.18 civarı havalimanına iniş yaptı." dedi.

Ustaoğlu, hemen diğer güvenlik birimleri tarafından uçağın güvenli alana alınarak detaylı aramalar yapıldığını kaydederek, şöyle konuştu: "Uçakta 512 yolcu ve 6 mürettebat vardı. Yolcu, mürettebatın da tahliyesi gerçekleştirildi. Şu an bagajların detaylı aranma işlemleri yapılıyor. Havalimanımızda uçuşların durdurulmasıyla alakalı herhangi bir şey söz konusu değil. Şu an uçağımız güvenli bölgede. Araması tamamlanarak tekrar seferine devam edecek."

Kuveyt Havayolları genel merkezine, bir uçağa bomba konulduğuna dair yapılan ihbar sonrası indiği Trabzon Havalimanı'nda pist dışına çıkarılan uçak ve yolculara ait bagajlarda detaylı arama çalışması tamamlandı. Arama işlemlerinin ardından aprona çekilen uçağa yakıt işlemlerinin tamamlanmasıyla Kuveyt'e gidecek yolcuların bagajları yerleştirildi. İşlemlerin ardından CZR314 sefer sayılı uçak, Kuveyt'e gidecek yolcularıyla Trabzon'dan ayrıldı.